ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Get Your Gun – “Call Me Rage” (Λέγε με Οργή)

Είναι ο ήχος ενός ατόμου που ισορροπεί στην άκρη ενός μαχαιριού μεταξύ παραίτησης και δύναμης της θέλησης.

Όταν ο άνθρωπος είναι απελπισμένος και βρίσκεται στα πρόθυρα της απόγνωσης μ αυτό τον τρόπο κι αυτό τον ήχο εκφράζει την οργή του.

Όταν δεν αντέχει την αδικία, αποφασίζει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του που καταπατούνται, υψώνει το ανάστημα του απέναντι στην υποκρισία, προσπαθεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του πολεμώντας ένα σύστημα που τον χαλιναγωγεί.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας είναι από τους Get Your Gun έχει τίτλο “Call Me Rage” και κυκλοφόρησε το 2014 μέσα από το άλμπουμ The Worrying Kind. Δεν είναι παρά ένα κάλεσμα οργής ενός ανθρώπου που η φωνή του γίνεται κραυγή βγαλμένη μέσα από την ψυχή του.

Get Your Gun

Θέματα τους είναι οι διαφορετικές αντιδράσεις σε μια κατάσταση και μια στιγμή όπου η ατομικότητα είναι ο στόχος, αλλά το αντίτιμο είναι η μοναξιά. Είναι ο ήχος ενός ατόμου που ισορροπεί στην άκρη ενός μαχαιριού μεταξύ παραίτησης και δύναμης της θέλησης.

Οι Get Your Gun είναι μια μπάντα που προέρχεται από την Underground σκηνή της Δανίας. Δημιουργήθηκε το 2008 στο Άαλμποργκ της Δανίας και αποτελείται από τους αδελφούς Andreas και Simon Westmark και Søren Nørgaard.

Get Your Gun

Ο ήχος τους μας παραπέμπει στη σκηνή της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’60, στο Post-Punk του ’80, στην ηλεκτρική Αμερική. Τα τραγούδια τους είναι βαθιά εμπνευσμένα από τη ζωή στα δυτικά, από ερημωμένες περιοχές στην επαρχία της Δανίας, γεμάτα σκοτάδι, θλίψη, απελπισία και απομόνωση. Ο ήχος της επαναλαμβανόμενης κιθάρας και η απελπισμένη φωνή είναι σαν ένα τρομαγμένο βλέμμα πάνω από την Σκανδιναβική τούνδρα.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012 με το Single 7″ Death Rattle B / W Ghost of Scandinavia. Έχουν περιοδεύσει στη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Εσθονία και έπαιξαν σε φεστιβάλ όπως η Εβδομάδα Μουσικής του Ταλίν, το Φεστιβάλ SPOT, το Rencontres Trans Musicales και το Reeperbahn Festival.

Get Your Gun

Στα τέλη του 2011, το Get Your Gun εξελέγη ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες της Δανίας από τους DR P6 Beat.

“Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κάνεις σκοτεινή μουσική. Ακούω πολλούς ανθρώπους να λένε ότι είναι μόνο σκοτεινή και μόνο θυμωμένη, και δεν το πιστεύω καθόλου. Είναι μια πολύ μεγάλη κινητήρια δύναμη για μένα και νομίζω ότι πρέπει να είναι για όλους. Δεν είναι κάτι που προσπαθούμε να κρύψουμε. Πάντα προσελκύομαι από τη βιβλιογραφία του Ντοστογιέφσκι ή άλλου – αυτό είναι πραγματικά υπαρξιακό υλικό όπου είναι πολύ σκοτεινό – και διαβάζοντας και βλέποντας ταινίες για αυτά τα θέματα ανακαλύπτω πάντα κάτι περισσότερο για τον εαυτό μου. Είναι πιο αποκαλυπτικό”, Andreas Westmark.

Get Your Gun

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!!  https://tivoliradio.gr/

Σας καλούμε να αισθανθείτε τον θυμό και την ΟΡΓΗ των Get Your Gun…!!!

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button