ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Dustbowl – “Better Days” (Καλύτερες Μέρες)

O Chris Cacavas έγραψε για ταξίδια με ατελείωτες διαδρομές, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που μυρίζει βενζίνη, το σκοτάδι που σκεπάζει την πόλη, το κακό παραμονεύει αλλά πάντα θα υπάρχει η καρδιά που δεν ξεχνάει παρά ελπίζει στις “Καλύτερες Μέρες” που έρχονται..

Με αφορμή τα γενέθλια των 60 χρόνων του σπουδαίου μουσικού και τραγουδοποιού Chris Cacavas, οι φίλοι του για να τον τιμήσουν μαζεύτηκαν όλοι μαζί και κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ με τίτλο: “Songs from the fans – Chris Cacavas 60”. Ένας από αυτούς, ο Hawk (Plastic Pals) είχε μια εκπληκτική ιδέα, να καλέσει κι άλλους φίλους μουσικούς να πουν ένα δικό του τραγούδι. Η ανταπόκριση ήταν άμεση κι έτσι πριν από λίγες μέρες δεκαπέντε καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να του ευχηθούν τα “Χρόνια Πολλά” με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο.

Dustbowl

Στο δίσκο αυτό συμμετέχουν αγαπημένοι μουσικοί από όλο τον κόσμο όπως οι Chris Eckman, Howe Gelb, Steve Wynn, Calexico και μία ελληνική μπάντα, οι Dustbowl. Ερμηνεύουν μία υπέροχη μελωδία που έχει γράψει ο Chris Cacavas με τίτλο “Better Days” και έχουμε επιλέξει ως Τραγούδι της Εβδομάδας.

Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον Μάιο του 2006, ήταν πάντοτε ένα μάτσο που έμοιαζε προς τα μέσα, λέγοντας μια σαφώς απελπισμένη ιστορία μέσω τέχνης, χαρακτήρα και έννοιας, όλα υποστηριζόμενα από κιθάρες και ηχητικές φιλοδοξίες.

Dustbowl

Οι ίδιοι αποκαλούν τη μουσική τους “Mother-Earth-Rock”: απλές κιθαριστικές φόρμες σε μια Alternative Country μορφή, που γοητεύει χάρη στο άρτιο παίξιμο των μελών της μπάντας. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Πάνος Μπίρμπας (φωνητικά, κιθάρα), Νίκος Φυσάκης (κιθάρα), John “Hardy” Houstoulakis (Pedal Steel), Mike Dremetsikas (κιθάρα, φωνητικά), Λυδία Γραμματικού (μπάσο, φωνητικά), Διονύσης Στεφανόπουλος (τύμπανα).

Τον Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ “Troublebound & Lonesome” και το τελευταίο το 2016, The Great Fandango.

Dustbowl

Η αγάπη τους για την ψυχεδελική country των 60s και τον σύγχρονο “Americana” ήχο έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο στα έργα τους και στην εικόνα τους, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από συνέπεια και επαγγελματισμό. Έχουν εμφανιστεί με τους Dream Syndicate και Mark Lanegan κατά τη διάρκεια παραστάσεων στη χώρα μας.

Οι Dustbowl ξεκίνησαν ως μία Underground μπάντα και έτσι θέλουν να παραμείνουν: “Δεν θέλουμε να υπάρχει αμφιβολία ως προς ποια πλευρά αυτής της συζήτησης βρισκόμαστε, δεν θέλουμε να υπάρχει καμία παρεξήγηση σχετικά με το πού βρισκόμαστε, δεν προσπαθούμε να είμαστε το αγαπημένο συγκρότημα όλων… Δεν μας ανησυχεί για το «να ταιριάζει» ή να είναι μέρος αυτού που έκανε οποιοσδήποτε άλλος, αλλά το «αποκλίνουσας αλυσίδας»…”

Dustbowl

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button