ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Creature With The Atom Brain – “The Color Of Sundown” (Το Χρώμα του Ηλιοβασιλέματος)

Ασυμβίβαστοι, Underground, αυθεντικοί, δεν έγιναν ποτέ δημοφιλές όνομα, αλλά πάντα περιτριγυριζόταν από μεγάλα ονόματα.

Μια ήρεμη αύρα αιωρείται πάνω από τη μουσική, μια ευπρόσδεκτη παρουσία που βυθίζεται στο δέρμα του ακροατή σαν υποδερμική βελόνα.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “The Color Of Sundown” από τους Creature With The Atom Brain. Κυκλοφόρησε το 2010 μέσα από το άλμπουμ Transylvania, ένα ψυχεδελικό ροκ κομμάτι με “βρώμικες” κιθάρες που μπαινοβγαίνουν αβίαστα γύρω από τα ντραμς του Dave Schroyen.

Creature With The Atom Brain

Οι Creature With The Atom Brain ξεκίνησαν το 2004 στην Αμβέρσα από τον Aldo Struyf (κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά), ο οποίος εκείνη την εποχή έκανε περιοδείες με τον Mark Lanegan και την δική του μπάντα, τους Millionaire. Αρχικά ξεκίνησε να ηχογραφεί στο σπίτι του και σύντομα την παρέα συμπλήρωσαν οι Dave Schroyen (ντραμς), Jan Wygers (μπάσο) και Michiel Van Cleuvenbergen (κιθάρα) που προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι Evil Superstars, Nemo, Vandal X, Dead Stop, SexMachines και The Grooms.

Ο ήχος τους, όπως έχει αναφέρει ο Struyf, επηρεάστηκε από τον Roky Erickson και το πρώην συγκρότημα του, The 13th Floor Elevators, όπως επίσης και το όνομα τους προέρχεται από το τραγούδι Rocky Erickson & The Aliens (το οποίο με τη σειρά του προήλθε από την ομώνυμη ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας του 1955).

Creature With The Atom Brain

Μετά από δύο EP 12” The Snake και Kill The Snake, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ στις 24 Μαρτίου 2008, με τίτλο I am the Golden Gate Bridge. Στο άλμπουμ συμμετείχαν συνάδελφοι μουσικοί του συγκροτήματος Millionaire, Tim Vanhamel και Mark Lanegan.

Η επιλογή τους να ακολουθήσουν την εσωτερική τους ανάγκη να εξερευνήσουν ψυχεδελικά εδάφη με το δικό τους τρόπο, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση στο βωμό του κέρδους, τους στέρησε δόξα και χρήμα. Κέρδισαν όμως την εκτίμηση και την αφοσίωση των θαυμαστών αλλά και των κριτικών του μουσικού τύπου.

Creature With The Atom Brain

Με το ναρκωτικό μείγμα ψυχεδέλειας της δεκαετίας του ’60 και σοφιστικέ ροκ, το συγκρότημα της Αμβέρσας όχι μόνο ενθουσιάζει το τοπικό κοινό, αλλά και κλέβει και τις καρδιές των Βρετανών εναλλακτικών θαυμαστών.

Με μεγάλο σεβασμό από συναδέλφους μουσικούς, οι Creature With The Atom Brain έχουν περιοδεύσει εκτενώς σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική υποστηρίζοντας τους Queens Of The Stone Age (2008 – Ευρώπη), The Jesus And Mary Chain (2008 – Ευρώπη / ΗΠΑ), The Dead Weather (2009 – Ευρώπη) και Alice In Chains (2010 – ΗΠΑ / Καναδάς) καθώς και περιοδείες και φεστιβάλ στο Βέλγιο, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Creature With The Atom Brain

Το 2015 αποφασίζουν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το συγκρότημα με την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ “Night Of The Hunter”. Είναι η σύνθεση του 10χρονου έπους, όπου ζητήθηκε από τους καλύτερους φίλους του Aldo Struyf να λάβουν μέρος και να γράψουν με σώμα, καρδιά και ψυχή τι νιώθουν για την μπάντα! Tom Barman, Tim Vanhamel, Alain Johannes (QOTSA/Them Crooked Vultures), Big Dave (44 Rave), Danny Devos (Club Moral) και ο Mark Lanegan.

Οι Creature With The Atom Brain εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν γνήσια ροκ τραγούδια που αποτίουν φόρο τιμής σε παλιούς ήρωες.

Creature With The Atom Brain

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button