ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Cash Savage and the Last Drinks – “I’m Doin’ So Well” (Είμαι Πολύ Καλά)

Κάθε εμφάνιση τους είναι τόσο ειλικρινής, ωμή και ανθρώπινη, όσο και έντονη, γεμάτη ενέργεια, αφοσιωμένη στα τραγούδια και το μήνυμα τους.

Σε μια εποχή που ο κόσμος καταρρέει μέσα σε μια φτηνή και χυδαία ψευδαίσθηση, με μία εκκωφαντική κακοφωνία, η φωνή της Cash Savage ηχεί δυνατά πάνω από την παραφωνία.

Τραγούδια πολιτικής, θλίψης, τραγούδια οργής, είναι μια μουσική που έχει γραφτεί για να ακουστεί πάνω από αυτό το θόρυβο, να αφυπνίσει.

Cash Savage and the Last Drinks

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα μαζί σας, είναι το “I’m Doin’ So Well” από τους Cash Savage and the Last Drinks. Κυκλοφόρησε το 2010 μέσα από το άλμπουμ Wolf, μία απίστευτη μελωδία γεμάτη ψυχή και γνησιότητα από αυτές που δεν θέλουμε να τελειώσουν ποτέ…

Οι Cash Savage and the Last Drinks δημιουργήθηκαν στη Μελβούρνη από την Cash Savage (κιθάρα, φωνητικά) και τους Kat Mear (βιολί), Joe White (κιθάρα), Brett Marshall (κιθάρα), Rene Mancuso (κρουστά) και Chris Lichti (μπάσο). Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ Wolf (2010), The Hypnotiser (2013), One of Us (2016) και Good Citizens (2018) γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία από το κοινό και τους κριτικούς. Η φήμη τους έφτασε και στην Ευρώπη όπου εμφανίστηκαν σε φεστιβάλ όπως το Binic Festival στη Γαλλία και το Rock For People και Colors Festival στην Τσεχία.

Cash Savage and the Last Drinks

Τα τραγούδια που γράφει η Cash Savage θίγουν τα προσωπικά-πολιτικά ζητήματα αυτών των καιρών, τη θλίψη και την απώλεια, την αγάπη, την ανθρωπιά, τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με τους πρόσφυγες.

Αφουγκράζεται το περιβάλλον γύρω της, την πραγματική ζωή, τη δική της, και εκείνων των ανθρώπων για τους οποίους η βία ή η απειλή της βίας είναι αναπόφευκτα αληθινή. Τα ανθρώπινα όντα που αποκαλούνται μειονότητες και αντιμετωπίζονται σαν να μετρούν λιγότερο οι ζωές τους από τους άλλους.

Cash Savage and the Last Drinks

Οι γυναίκες και τα παιδιά στα οποία ασκείται ενδοοικογενειακή βία και εκείνα της κοινότητας LGBTIQ+ για τα οποία η βία αποτελεί σιωπηρή ή απροκάλυπτη απειλή πίσω από τη ρητορική των “οικογενειακών αξιών” και των “καλών πολιτών”. Η αστυνομική βαρβαρότητα εναντίον των Αβορίγινων και των έγχρωμων.

“Συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε πάνω από τα υπόλοιπα ζώα, αλλά είμαστε χειρότεροι. Αυτή η βία βρίσκεται ακριβώς εκεί κάτω από την επιφάνεια αυτού που ονομάζουμε πολιτισμένο”.

Cash Savage and the Last Drinks

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button