ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Case Conrad – “Heavy Metal Bars”

Μία εναλλακτική ομάδα πέντε ταλαντούχων μουσικών, τεσσάρων Σουηδών και ενός Πορτογάλου, που δεν διστάζουν να ξεπεράσουν τα όρια τους, τολμούν να πειραματιστούν και να εξελιχθούν σε διαφορετικά επίπεδα. Σαγηνευτικοί ρυθμοί και μελωδίες, αισθαντικά φωνητικά, ήχος γεμάτος διαφορετικότητα ή αλλιώς “Folk-And-Surf-Inflected Dream Pop”.

Η δημιουργία των Case Conrad είναι μια αντίδραση σε αυτό που είχαν βιώσει τα μέλη της όταν έπαιζαν σε προηγούμενες μπάντες με παραδοσιακή έννοια. Θέλησαν να λειτουργήσουν λίγο διαφορετικά, κάνοντας περιοδείες χωρίς όμως να έχουν προγραμματίσει εμφανίσεις, κυκλοφόρησαν άλμπουμ χωρίς την υποστήριξη κάποιας ετικέτας, με την ελπίδα ότι τα τραγούδια θα βρουν το δρόμο μόνα τους.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Heavy Metal Bars” από τους Case Conrad. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ A Tightrope Wish, μία μελαγχολική αισιόδοξη μελωδία.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-11-1170x675.jpg
Case Conrad

“Είμαι βέβαιος ότι όλα και κανένα είδος δεν ταιριάζει. Είναι ποπ τραγούδια που προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο ειλικρινά μπορούμε: πειραματιζόμαστε, ξεπερνάμε τα όρια μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στοχεύουμε να διατηρήσουμε τη διαδικασία παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική, ανεξάρτητα από το πόσο σκοτεινό είναι ένα κομμάτι”, Gustav Haggren.

Οι Case Conrad δημιουργήθηκαν το 2009 στο Μάλμο της Σουηδίας από τους Gustav Haggren (φωνητικά, κιθάρα), Robert Johansson (κιθάρα, πιάνο, συνθεσάιζερ) και Petter Bengtsson (ντραμς, φωνητικά). Και οι τρεις προερχόμενοι από διαφορετικές μπάντες, έχοντας βαρεθεί την τυπική και προβλέψιμη δομή και πορεία ενός συνηθισμένου συγκροτήματος, αυτό που αναζητούσαν ήταν να αφήσουν ελεύθερη την έμπνευση τους, την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία, το πηγαίο ταλέντο τους και να δοκιμαστούν σε νέα μονοπάτια έξω από όρια και πεπατημένες.

Case Conrad

Τα τραγούδια τους αφηγούνται ιστορίες για τους μυστηριώδεις εσωτερικούς και εξωτερικούς κόσμους που έχει βιώσει η μπάντα, τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και κατά τη διάρκεια περιοδειών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από τους κλέφτες χαλκού της Νέας Υόρκης στους ποιητές της Νέας Ορλεάνης, από φωτιές στη Λουιζιάνα έως πλωτά σπίτια στο Αμβούργο.

Μια διήμερη ζωντανή ηχογράφηση στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιοδείας τους, έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Dew Point (2010). Ακολουθεί μία επιτυχημένη περιοδεία στις ΗΠΑ όπου έδωσαν 55 παραστάσεις μέσα σε τρεις μήνες χωρίς να τις έχουν προγραμματίσει.

Case Conrad

Στην επιστροφή για την πατρίδα σε μία στάση στη Βαρκελώνη οι Per Henrik Adolfsson (φωνητικά, κιθάρα) και Vasco Batista (μπάσο, φωνητικά) γίνονται τα νέα μέλη των Case Conrad. Μετά από την κυκλοφορία του άλμπουμ Leikko (2014) και μία μεγάλη σειρά εμφανίσεων ξανά στην Αμερική, παύουν για σύντομο χρονικό διάστημα τη δραστηριότητα της μπάντας μέχρι το 2016.

Όπως φάνηκε με τον τελευταίο τους δίσκο A Tightrope Wish (2016) και την επανασύνδεση τους, έπιασαν ξανά το νήμα ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει.

Case Conrad

A place in time with no desire to be found
I guess some time this place will bloom
When renewed from me and you
When recovered from the truth
Heavy metal bars around our tiny little hearts

Ένα μέρος στο χρόνο που δεν επιθυμεί να βρεθεί
Υποθέτω ότι κάποια στιγμή αυτό το μέρος θα ανθίσει
Όταν ανανεώνεται από εμένα και εσάς
Όταν ανακτάται από την αλήθεια
Βαριές μεταλλικές ράβδοι γύρω από τις μικροσκοπικές μικρές καρδιές μας

Case Conrad

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button