ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Bridport Dagger – “Wolves” (Λύκοι)

Μία σκοτεινή και σαγηνευτική συμπαιγνία ή καλύτερα ως συνάντηση των Nick Cave και Walker Brothers με τους Echo & The Bunnymen σε ένα σκηνικό Tarantino…

Οι κιθάρες τρέχουν και δημιουργούν ένταση καθώς τρέμουν πάνω από τα βουητά των ντραμς ενώ οι στίχοι προσφέρουν μια δυσοίωνη αφήγηση. Αφοσιωμένοι στην τέχνη τους και χωρίς καμμία διάθεση να γίνουν αρεστοί, εκφράζονται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ψυχή που συγκλονίζει.

Bridport Dagger

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, μία ανατροπή δράματος και ήχου, είναι το “Wolves” από τους Bridport Dagger. Κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από το άλμπουμ “Wolves & Trembling Sky”, καθηλωτικό, βομβαρδίζει ανελέητα με μια επιβλητική ορμή πανικού και τρόμου. Τα φωνητικά του Jason Idnani-Powdrill ανατριχιάζουν από ένα απόκοσμο θεατρικό τρέμουλο σε μία σκοτεινή ιστορία διψασμένη για αίμα που απεικονίζει το συναρπαστικό κατώφλι του θανάτου.

Bridport Dagger

Οι Bridport Dagger δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 2015 από τους Jason Idnani-Powdrill (φωνητικά, κιθάρα), Lawrence Rice (κιθάρα, φωνητικά), Arran Goodchild (ντραμς, φωνητικά) και Chaz Foster (μπάσο). Το πρώτο τους Soundtrack άλμπουμ “Ausflug Nach Neu-Friedenwald” κυκλοφόρησε το 2015 για να συνοδέψει, ένα εμπνευσμένο από τον David Lynch, συναρπαστικό θεατρικό έργο στο Βερολίνο.

Η μπάντα αντλεί την έμπνευση τους από καλλιτέχνες όπως οι Suicide, Nadine Shah, Roy Orbison, Guadalupe Plata, Clinic, The Gun Club, Flamenco, Get Your Gun, Ennio Morricone και φιλμ νουάρ, ειδικά το έργο του Wim Wenders.

Bridport Dagger

Τους έχουν συγκρίνει με τους Roy Orbison, Nick Cave και Elvis Presley δημιουργώντας ταυτόχρονα εικόνες βγαλμένες μέσα από τις ιστορίες του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Ο ήχος τους σκοτεινός, γεμάτος τρόμο, θυμίζει εκείνους τους πρώιμους δίσκους των Birthday Party και η μουσική υπέροχη, κινηματογραφική, υποβλητική, με το υπόβαθρο του μελοδράματος που θα περίμενε κανείς να βρει σε μια ταινία του Ταραντίνο.

Bridport Dagger

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button