Ποδόσφαιρο

Το μικρό ροτέισον μετέτρεψε τους μισούς παίκτες του Άρη σε… πολυεργαλεία (ANALYSIS)

Σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους έχουν κληθεί να αγωνιστούν αρκετοί παίκτες του Άρη από το φετινό ρόστερ!

Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, το Ban του Ιανουαρίου και οι αποχωρήσεις στα μέσα των πλέι-οφ έχει δυσκολέψει την κατάσταση για τον Άρη.

Ο Μίχαελ Ένινγκ όμως είχε την “τύχη” να βρει στους κιτρινόμαυρους παίκτες έτοιμους να ανταποκριθούν σε διαφορετικούς ρόλους.

Την πιο… περίεργη διαδρομή έχει κάνει ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός παίζει στους τελευταίους αγώνες ως σέντερ φορ, ενώ έχει αγωνιστεί στον άξονα κατά κύριο λόγο.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι για περίπου τριάντα λεπτά και ως δεξιός οπισθοφύλακας! Ο λόγος φυσικά για το παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν ο Ένινγκ τον έβαλα για περίπου τριάντα λεπτά σε θέση δεξιού μπακ.

Έτοιμος να αγωνιστεί σε όποια θέση του ζήτησε ο προπονητής ήταν και ο Λούκας Σάσα. Εκτός από την θέση του χαφ που είναι η φυσική του, δοκιμάστηκα για πρώτη φορά σαν δεξί μπακ με την Ξάνθη, ενώ έπαιξε και άλλες φορές (ΑΕΚ, Λαμία).

Ακόμη έπαιξε και ως αριστερό μπακ, στους αγώνες με Ατρόμητο και ΟΦΗ μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης, όπως και στην τελευταία “στροφή” τηξς κανονικής περιόδου, και πάλι με τον Ατρόμητο.

Στις δύο θέσεις των ακραίων μπακ έχουν παίξει επίσης ο Ροζ και ο Σόουζα.

Ο Γάλλος έπαιξε σαν αριστερός οπισθοφύλακας απέναντι στον Πανιώνιο στην νίκη του Άρη με 2-0, ενώ ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στην ίδια θέση στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, που μάλιστα τραυματίστηκε.

Αμφότεροι έχουν “μοιράσει” τις υπόλοιπες συμμετοχές τους μεταξύ της θέσης των στόπερ και του δεξιού άκρου της άμυνας.

Σε δύο θέσεις έχει παίξει ο Φραν Βέλεθ, που εκτός από σέντερ μπακ δοκιμάστηκε στα χαφ στον αγώνα με αντίπαλο τον ΟΦΗ, αλλά και ο Τόνσο ο οποίος έχει παίξει τόσο στα χαφ όσο και στον άξονα.

Το ίδιο ισχύει και με τον Λάρσον, που εκτός από τον άξονα έχει αγωνιστεί σαν σέντερ φορ, σκοράροντας μάλιστα στα δύο πρώτα παιχνίδια που έπαιξε σε αυτόν τον ρόλο (απέναντι σε ΑΕΚ και Λαμία).

Υπάρχει και η περίπτωση του Μπα που έχει παίξει σαν χαφ και στόπερ, ενώ για ένα μικρό διάστημα ο Ένινγκ τον τοποθέτησε και στα εξτρέμ στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό!

Τέλος στα… βαθιά έχει μπει με το καλημέρα ο Πέτρος Μπακούτσης. Ο νεαρός έχει σαν φυσική του θέση το αμυντικό χαφ, αλλά με το… καλημέρα έχει αγωνιστεί στα δύο άκρα της άμυνας!

Έτσι, φτάνουμε στους εννέα παίκτες οι οποίοι έχουν παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις την φετινή χρονιά, με αρκετούς μάλιστα να έχουν δείξει πολύ καλή παρουσία στους νέους ρόλους που τους ανατέθηκαν.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button