Απόψεις

Το “αντίο” στον Άρη από έναν πραγματικό Κύριο…

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που συμβολίζει αυτά τα τέσσερα χρόνια της επιστροφής του Άρη εκεί που ανήκει, αυτός είναι σίγουρα ο Μπρούνο Γκάμα…

Από την γκολάρα που πέτυχε στην επίσημη πρεμιέρα του στο 0-3 στη Λαμία, μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ στα πλέι οφ και την πάσα του στον Ματέο Γκαρσία για να κάνει το 3-2, που έφερε την ολική ανατροπή και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι ένας πραγματικός Κύριος των γηπέδων, που πιστεύω δεν υπάρχει ούτε ένας Αρειανός που δεν θα τον θυμάται με θετικό τρόπο, για όσα προσέφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Υπήρχαν βέβαια και οι άτυχες στιγμές, όπως το χαμένο πέναλτι στο 120′ του προημιτελικού με τη Λαμία, ή αυτό στα περσινά πλέι οφ με τον Ολυμπιακό στο “Βικελίδης”, αλλά σίγουρα τα θετικά έχουν υπερκεράσει τα όποια αρνητικά. Μιλάμε άλλωστε για έναν άριστο επαγγελματία, που δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στα αποδυτήρια, ενώ ήταν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους, όσον αφορά τη συμπεριφορά του, αγωνιστικά και όχι μόνο.

Αποχωρεί οριστικά από τον Άρη, άλλωστε δεν του είχε γίνει κάποια πρόταση, καθώς ήδη έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ Λάρνακας για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο. Με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος έγραψε 125 συμμετοχές (τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε), σκοράροντας 29 γκολ και δίνοντας 9 ασίστ. Εγώ πάντως θα τον θυμάμαι για πολλά, αλλά κυρίως για εκείνη τη γκολάρα που έβαλε μέσα στη βροχή στο 0-3 της Λαμίας, που σήμανε το σύνθημα της οριστικής επιστροφής του Άρη στο φυσικό του χώρο…

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button