Ποδόσφαιρο

Ντουκουρέ: “Απόλυτα συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια με την Γκόμελ” (video)

Ο Σείκ Ντουκουρέ, ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του περασμένου Γενάρη, μίλησε στους απεσταλμένους των ΜΜΕ για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, το φιλικό με τη Γάνδη, τον τραυματισμό του στο ματς με το Αμβούργο, αλλά και τη συνεργασία του στα χαφ με τον Ματέο Γκαρσία.

Αυστρία-Αποστολή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΣΣΑΝΛΗΣ

Αναλυτικά ο 29χρονος μέσος ανέφερε:

Πρώτη φιλική νίκη, δεύτερο παιχνίδι στην Αυστρία, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου γενικώς; «Τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Καταρχάς στο παιχνίδι με τη Γάνδη είδαμε τα νέα παιδιά να παίζουν στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι έκαναν καλή δουλειά. Πέτυχαν το γκολ και έτσι για μας τους υπόλοιπους ήταν ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε στο δεύτερο. Ήταν μια καλή ευκαιρία για την ομάδα να αρχίσει να αποκτά ρυθμό, παίζοντας απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες δουλειάς, αλλά σιγά-σιγά, μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά θα βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Ήρθες στην ομάδα πέρσι τον Ιανουάριο. Φέτος ξεκινάς προετοιμασία με τον Άρη. Πόσο σημαντικό είναι για σένα; «Είναι πολύ σημαντικό για μένα σίγουρα. Από εκεί και πέρα έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία στην Ευρώπη. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια με την Γκόμελ. Δεν θα είναι εύκολα, άλλα όλοι έχουμε στο μυαλό μας για μας, για την ομάδα και τον κόσμο, μόνο να νικήσουμε και να προκριθούμε και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Σιγά-σιγά η ομάδα χτίζεται, θα έρθουν και κάποιοι καινούριοι παίκτες. Θα γίνουμε καλύτεροι και, ναι, δουλεύουμε πάρα πολύ καλά».

Είχες έναν τραυματισμό στο φιλικό με το Αμβούργο… «Δεν φοβήθηκα καθόλου. Όταν είμαι στο γήπεδο θέλω να παίζω κι αν γίνει κάτι… έγινε. Από τη στιγμή που είμαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο είμαι καλά. Κι αυτή την περίοδο δουλεύω σε φυσιολογικά επίπεδα».

Έρχονται ενισχύσεις κι άλλοι παίκτες. Αυτό προφανώς θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας… «Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι. Νομίζω ότι φέτος θα είναι μία ακόμη καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρσι. Πολλοί παίκτες έμειναν, αρκετοί έφυγαν . Γι’ αυτούς που ήρθαν και θα έρθουν θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσαρμοστούν ομαλά. Και μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Ματέο Γκαρσία αυτό το διάστημα μιας και παίζετε μαζί στο κέντρο; «Ο Ματέο είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Το είδαμε και στα δύο φιλικά. Είναι πολύ εύκολο να παίζεις μαζί του. Δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα, αλλά είναι καλό για τον προπονητή να γνωρίζει ότι έχει κι αυτή την επιλογή, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα».

Σε ρώτησε κάποιο μυστικό για τη θέση; «Όχι (γέλια). Είναι ένας παίκτης που τρέχει πολύ. Ίσως το πιο δύσκολο σε αυτή τη θέση είναι να έχεις την ικανότητα να τρέχεις αρκετά. Μπορεί να το κάνει, έχει και την τεχνική και είναι εύκολο γι’ αυτόν να παίξει σε αυτή τη θέση. Πάντως, δεν του είπα κάτι».

Είπες ότι έφυγαν αρκετοί και θα έρθουν πολλοί παίκτες. Στο φιλικό με τη Γάνδη είδαμε έναν Άρη με σχηματισμό με τρεις στην άμυνα. Θα είναι διαφορετική η φυσιογνωμία του φετινού Άρη; «Το σύστημα το δουλεύουμε στις προπονήσεις, είναι κάτι νέο για μας. Κάνουμε διάφορα πράγματα, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα χρησιμοποιήσει ο προπονητής. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Είμαστε απλά ποδοσφαιριστές, ο προπονητής μας κάνει διάφορες δοκιμές. Με τη Γάνδη το αποτέλεσμα ήταν καλό, όμως ίσως θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε κάποια στοιχεία, αλλά δουλεύουμε και είναι καλό να έχουμε επιλογές για τα παιχνίδια».

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button