Ποδόσφαιρο

Τζιόλας: «Αυτές είναι οι διαφορές με τον τεχνικό χλοοτάπητα, μπορεί να γίνει η μετάβαση»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Θόδωρος Τζιόλας.

Ο Θόδωρος Τζιόλας πέρα από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, έχει γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα στην Θεσσαλονίκη, και μοιράστηκε τις γνώσεις του με τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για τις διαφορές φυσικού και τεχνητού χλοοτάπητα:

Στο πλαστικό η μπάλα φεύγει λίγο πιο μπροστά, πιο δυνατά, είναι πιο γρήγορο. Η μπάλα χτυπάει και φεύγει κατευθείαν, δεν απορροφάει κραδασμούς από το φυσικό έδαφος.

Υπάρχει διαφορά, αλλά μπορείς να κάνεις αυτό το πράγμα σχετικά εύκολα. Ο ποδοσφαιριστής είναι παντός καιρού και αυτή είναι η ομορφιά. Εμένα μου άρεσε αυτό το πράγμα. Τώρα σε κάποιους που είναι πιο τεχνίτες δεν είναι τόσο εύκολο. Εμείς που ήμασταν δυναμικοί το ζητούσαμε.

Για τον Άρη του σήμερα:

Θεωρώ ότι ο Άρης αυτήν την στιγμή έχει μεγαλύτερη δυναμική από ότι παλιά. Είναι καλύτερη ομάδα, συγκροτημένη με μεγαλύτερες επιτυχίες, εμείς ήμασταν σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ήταν κάποια χρόνια πέτρινα.

Για το αν ο Άρης έχει πίεση:

Πολλές φορές το άγχος είναι αυτό που σε κάνει να μην πετυχαίνεις τον στόχο. Ο Άρης φέτος ήταν πολύ κοντά στον στόχο, με πολύ μικρότερο μπάτζετ από άλλες ομάδες και κατάφερε να τερματίσει τρίτος.

Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο και τον προπονητή. Ενέπνευσε και έφερε τα αποτελέσματα που πήγαν τον Άρη εκεί που πήγε.

Έχω την καλύτερη άποψη για τον συγκεκριμένο προπονητή, στον Άρη πέτυχε και με υλικό όχι το ίδιο που είχαν άλλες ομάδες.

Για τα πλέι-οφ:

Παλιά αυτό το σύστημα το έκαναν στην Κύπρο γιατί ήταν λίγες ομάδες. Τα 100 μέτρα είναι 100 μέτρα, δεν είναι 100 και τρέχουμε μετά άλλα δέκα. Τρέχουμε αυτό που πρέπει. Είναι 34 αγωνιστικές και όποιος είναι πιο σωστός σε αυτό το διάστημα παίρνει την κατάλληλη θέση.

Η μαγεία είναι να ξεκινήσω από το 1 και να πάω στο 10. Κάνεις μία προετοιμασία για έναν συγκεκριμένο χρόνο, γιατί με βάζεις στην διαδικασία για να κάνω κάτι έξτρα.

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα:

Αμήν και πότε! Ένα άδειο γήπεδο είναι σαν να κάνεις προπόνηση, δεν είναι όμορφο. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, δεν μπορείς να παίζεις σε άδειες κερκίδες, δεν μπορεί ένας ηθοποιός να παίζει σε ένα άδειο θέατρο. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική στον κόσμο, σαν όγκος αλλά και σαν υποστήριξη.

Για το Αστάνα-Άρης:

Θεωρώ ότι ο Άρης μπορεί να περάσει αυτήν την ομάδα, η οποία δεν είναι ίδια με την περσινή τουλάχιστον, είναι λίγο κατώτερη. Δεν πρέπει να φοβηθεί το ματς.

Πρέπει η ομάδα να πάει 1-2 μέρες πιο μπροστά με σωστό τρόπο, δεν ξέρω πως θα είναι και οι κλιματολογικές συνθήκες.

Για το Euro:

H Iταλία και η Γαλλία είναι οι ομάδες που έχουν δείξει το καλύτερο πρόσωπο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οι Γερμανοί λένε ότι στο τέλος θα κερδίσουν αυτοί, είναι η νοοτροπία τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button