ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Σωστή η ανανέωση, τώρα χρειάζεται η στήριξη

Ο Άρης έπραξε ορθά και ανανέωσε την συνεργασία του με τον Άκη Μάντζιο, πλέον πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει αυτήν την επιλογή.

Oι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν μία πολύ καλή σεζόν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Άκη Μάντζιο να παίρνει δικαίως -μεταξύ άλλων- τα εύσημα.

Σωστά ήρθε η ανανέωση, αλλά πλέον αρχίζει ένα ακόμη πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό της στήριξης. Ο Άρης θα πρέπει όχι απλά να υπογράψει ένα συμβόλαιο, αλλά να το στηρίξει.

Πρέπει η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να λειτουργήσει σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, να σταθεί δίπλα στον προπονητή της στα καλά και στα δύσκολα.

Δεδομένα θα έρθουν κακές στιγμές, δεδομένα σε μία σεζόν θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα, ίσως και ντεφορμάρισμα τύπου Ιανουαρίου. Από την στιγμή που ο Άρης πιστεύει τον Μάντζιο και του δίνει διετές συμβόλαιο θα πρέπει να τον στηρίξει σε αυτές τις στιγμές για να μπορέσει να δουλέψει με σωστό τρόπο.

Στήριξη χρειάζεται να υπάρξει πέρα από τις στραβές και στο κομμάτι των μεταγραφών. Όπως και κάθε προπονητής, ο Μάντζιος πρέπει να πετύχει και να αποτύχει με τις δικές του σκέψεις και τις δικές του επιλογές.

Όχι προφανώς να δοθούν λευκές επιταγές και να καταλήξουμε με 300.000 ευρώ συμβόλαια στον κάθε Ντουάρτε, αλλά στο μέτρο του δυνατού ο έμπειρος κόουτς να πάρει αυτούς που θέλει, να χτίσει την ομάδα με τα συστατικά που -στα δικά του μάτια- ταιριάζουν.

Έτσι θα μπορέσει και ο Μάντζιος να κριθεί περισσότερο δίκαια, αλλά και ο Άρης να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στο κομμάτι της λειτουργείας του, και να ξεφύγει από τις συνεχείς αλλαγές στους πάγκους που βλέπουμε στις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button