Γενικά

Ποια είναι τα αυτοκίνητα με τους πιο ικανοποιημένους ιδιοκτήτες;

Έρευνα στη Μ. Βρετανία αποκαλύπτει το σκορ ικανοποίησης συμβατικών, ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.

Μια νέα έρευνα του βρετανικού Which? αποκαλύπτει τα καινούρια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν τους πιο ικανοποιημένους ιδιοκτήτες, 12 μήνες μετά από την αγορά τους.

Η ερώτηση που κλήθηκαν να απαντήσουν οι οδηγοί, είναι πόσο χαρούμενοι είναι με την ιδιοκτησία του οχήματός τους και πόσο πιθανό είναι να προτείνουν το ίδιο μοντέλο σε κάποιο φίλο. Όπως αναφέρει το Which?, τα αυτοκίνητα που προτείνουν οι συντάκτες αυτοκινήτου ως τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία, είναι συχνά αυτά που έχουν και τους πιο ικανοποιημένους ιδιοκτήτες, χωρίς βέβαια αυτό να είναι κανόνας.

Στην κορυφή της λίστας με του πιο ικανοποιημένους ιδιοκτήτες βρέθηκε η Alfa Romeo Giulia, χάρη στη δυναμική οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και την ελκυστική σχεδίαση, σύμφωνα με τα σχόλια όσων συμμετείχαν στην έρευνα.

Tesla Model S

Στο κομμάτι των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η Tesla κυριαρχεί στις δύο πρώτες θέσεις με τα Model 3 και Model S, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Volkswagen με το e-Golf.

Volkswagen e-Golf

Όσο για τα υβριδικά, εκεί ξεχωρίζει η Toyota με το RAV4 hybrid και η Honda με το Jazz Hybrid που ικανοποίησαν τους ιδιοκτήτες τους κυρίως με την ευκολία χρήσης και την ήρεμη εμπειρία οδήγησης.

Toyota RAV4 Hybrid

Το Lexus GS που πλέον έχει καταργηθεί από την αγορά, ήταν το μοντέλο που κυριάρχησε στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων με τους πιο ικανοποιημένους ιδιοκτήτες όσον αφορά τα καινούρια αλλά και τα μεταχειρισμένα. Στον αντίποδα, ένα πολυτελές μοντέλο που δεν τα πήγε και τόσο καλά ήταν το Range Rover Velar το οποίο δέχτηκε έντονη κριτική για τα ηλεκτρικά συστήματα, την ορατότητα πίσω και την αξιοπιστία.

Lexus GS

Τέλος, στην τελευταία θέση της ικανοποίησης βρέθηκε το μεταχειρισμένο Vauxhall/Opel Meriva (2003-2010) που πάσχει στους τομείς του εξοπλισμού τεχνολογίας, των επιδόσεων και της ορατότητας.

Πηγή: Which?

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button