ΓενικάΜουσική

Ο Nick Cave μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για όσα ζούμε

“Στην διαδικασία της απομόνωσης, κάνει την εμφάνισή της η ίδια η ουσία της ζωής και μας καλεί να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε στον εαυτό μας και στον κόσμο μας και τι να διώξουμε για πάντα”

Ο Nick Cave μέσα από τον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει για να επικοινωνεί με τους θαυμαστές του, The Red Hand Files, μοιράζεται μαζί μας μερικές σκέψεις του για την κατάσταση που όλοι ζούμε.

Το The Red Hand Files ήταν πάντα ένας τόπος στον οποίο μπορούσα να σας μεταφέρω αμφιλεγόμενες απόψεις, θρησκευτικούς διαλογισμούς, επισφαλείς συμβουλές και υπαρξιακά παραληρήματα ενός ηλικιωμένου, ελπίζοντας ότι συγχρόνως προωθώ την ιδέα της καλοσύνης και της συμπόνιας. Τέτοιου είδους σκέψεις όμως μοιάζουν να έρχονται πλέον από άλλους, πιο προνομιούχους καιρούς, όταν είχαμε ακόμα αρκετό οξυγόνο για να αερολογούμε και να παίζουμε.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, είμαστε αντιμέτωποι με έναν κοινό εχθρό που αδιαφορεί για μας, ένα εχθρό αμερόληπτο, αναίσθητο και αμέτρητης ισχύος. Συνεπώς πιστεύω πως δεν είναι πια καιρός για αφηρημένες έννοιες. Τώρα πρέπει να γίνουμε προσεκτικοί με τα λόγια και τις απόψεις μας.

The Red Hand Files

Μια φίλη αποκάλεσε τον νέο μας κόσμο «πλοίο φάντασμα» και ίσως δεν έχει άδικο. Πρόσφατα έχασε ένα πολύ αγαπητό της πρόσωπο και είναι σε θέση να αναγνωρίζει το δυσοίωνο προαίσθημα ενός κόσμου που πρόκειται να συντριβεί αλλά και την προσπάθεια που θα χρειαστεί για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, ως άτομα και ως κοινωνία.

Με το πέρασμα του χρόνου θα μας δοθεί η επιλογή είτε να υποχωρήσουμε στις προηγούμενες εκδοχές μας είτε να κατανοήσουμε την κοινή μας πορεία ως άνθρωποι στην πλανήτη. Στην διαδικασία της απομόνωσης, κάνει την εμφάνισή της η ίδια η ουσία της ζωής και μας καλεί να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε στον εαυτό μας και στον κόσμο μας και τι να διώξουμε για πάντα. Στην πορεία αυτά τα ερωτήματα θα εξελιχθούν σε μεγαλύτερα θέματα μείζονος σημασίας αλλά δεν είναι για τώρα.

Τώρα είναι η στιγμή να ακούσουμε τους αρμόδιους και να ακολουθήσουμε υπεύθυνα τις οδηγίες. Όσο κι αν αυτό μας δυσκολεύει ή μας βγάζει από τη βολή μας καθώς βαδίζουμε στο άγνωστο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον θόρυβο που προκαλούμε όσοι μιλάμε στο δημόσιο λόγο και να μην παριστάνουμε τους ειδικούς.

Μέσα σε όλη αυτή τη φασαρία και την πληροφορία και την παραπληροφόρηση, τον λόγο και τον αντίλογο, την ρίψη ευθυνών, τις μακάβριες προφητείες και αυτή την πιο τρομακτική εκτέλεση του “Imagine” που ηχογραφήθηκε ποτέ προκύπτει ένα απλό μήνυμα: πλένετε τα χέρια σας και όσο μπορείτε, μένετε σπίτι.

Με αγάπη, Nick

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button