ΓενικάΜουσική

Ο Brian και ο Roger Eno εμφανίζονται στο Ηρώδειο

Ο Brian Eno θα συναντήσει τον αδερφό του και επίσης συνθέτη, Roger Eno, για πρώτη φορά στη σκηνή σε μία μοναδική συναυλία κάτω από την Ακρόπολη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021, σε συνεργασία με το Ejekt Festival, ο Brian και ο Roger Eno θα εμφανιστούν ζωντανά για πρώτη φορά μαζί, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη, το διεθνώς αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού την Τετάρτη 4 Αυγούστου.

Τα δύο αδέλφια έχουν μία μακρά, εντυπωσιακή καριέρα ως καλλιτέχνες. Συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον με τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στη μουσική και ηχογραφούν τακτικά μαζί από το 1983.

Brian & Roger Eno

Αρχικά συνεργάστηκαν με τον Daniel Lanois στο Soundtrack του επικού ντοκιμαντέρ For All Mankind του Al Reinert για την προσσελήνωση του Apollo και κυκλοφόρησαν το φημισμένο άλμπουμ Apollo: Atmospheres και Soundtracks. Έχουν επίσης συνεργαστεί σε αρκετά Soundtracks, για τις ταινίες Dune (1984), Opera (1987), The Jacket (2005), τη βραζιλιάνικη O Nome da Morte (2017) και προτάθηκαν για βραβείο Bafta για τη μουσική που έγραψαν για την τηλεοπτική σειρά του Danny Boyle, Mr. Wroe’s Virgins (1993).

Το 2020 το ντουέτο κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ που ηχογράφησαν μαζί, με τίτλο Mixing Colors, στην περίφημη δισκογραφική εταιρεία Deutsche Grammophon. Το άλμπουμ έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο και αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το EP 6 κομματιών, Luminous.

Brian Eno

Στο Ηρώδειο, στη σκιά της Ακρόπολης θα απολαύσουμε μια θεαματική συναυλία με τους δύο αδελφούς να δημιουργούν ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία. Είναι επίσης μια από τις σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του Brian Eno.

“Στοχαστικό, ήρεμο και πραγματικά μάλλον όμορφο, πρόκειται για το είδος της μουσικής που δημιουργεί έναν εσωτερικό κόσμο τον οποίο δε θέλεις να εγκαταλείψεις. Καθώς ο κόσμος καταρρέει, είναι δύσκολο να φανταστούμε έναν καλύτερο τρόπο για παρηγοριά από το να αφεθούμε στo Mixing Colours” έγραψαν οι The Times για το Mixing Colors.

Brian Eno

Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά την Παρασκευή 14 Μάϊου

Ο αριθμός εισιτηρίων είναι αυστηρά περιορισμένος.
Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.
Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.
Στη συγκεκριμένη συναυλία υπάρχει όριο αγοράς, 4 εισιτήρια ανά άτομο/παραγγελία.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 200 ευρώ.

Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (Κάτω Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 40 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 40 ευρώ.

Κρατήσεις στο [email protected]  και στο τηλέφωνο 210 3221 897.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button