ΑπόψειςΜπάσκετ

Ο Φλιώνης έδωσε απαντήσεις και ξεκαθάρισε ότι… δεν βγαίνει από την πεντάδα

Ο Δημήτρης Φλιώνης είναι αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα και έχει κάνει την διαφορά στις νίκες του Άρη.

Απέναντι και στην Λάρισα αλλά και στον Ηρακλή ήταν ο MVP του Άρη, όπως αναδείχθηκε μέσω του ranking του ΕΣΑΚΕ. Κατάφερε να βοηθήσει στα κρισιμότερα σημεία των αγώνων και να βοηθήσει το αποτέλεσμα να είναι υπέρ του Άρη.

Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η άμυνα του. Απέναντι στην Λάρισα δεν υπήρχε γκαρντ ο οποίος μπορούσε να… πάρει ανάσα. Υποχρέωσε τους αντιπάλους σε λάθη, βήματα και επιθετικά φάουλ, χωρίς να τους αφήσει να σκοράρουν.

Κόντρα στον Ηρακλή ανέλαβε το μαρκάρισμα του Χάγκινς, του ίσως δυνατότερου όπλου του Ηρακλή. Στο πρώτο δεκάλεπτο τον κράτησε στους μόλις δύο πόντους, μην αφήνοντας να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ακόμη βοήθησε στο σκοράρισμα, χτίζοντας για τον Άρη τις διαφορές όταν τις χρειαζόταν.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκαθάρισε τον ρόλο του, ξεκαθάρισε ότι είναι… starter. O Φλιώνης ανέβασε πέρυσι κατακόρυφα την απόδοση του από την στιγμή που πήρε τον ρόλο του βασικού, με τον Κεμ Μπράουν να έρχεται -ουσιαστικά- ως έκτος παίκτης.

Φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν ερχόταν από τον πάγκο, με τον Τζαμάλ Σούλερ να έχει τον ρόλο του βασικού πόιντ γκαρντ. Ο Φλιώνης έκανε μερικά καλά παιχνίδια, αλλά φαινόταν ότι είχε να δώσει πολλά περισσότερα.

Στα πρώτα του δύο παιχνίδια ως βασικός (δεν μετράμε αυτό με τον Παναθηναϊκό) όχι μόνο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Άρη, αλλά αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας, δίνοντας απαντήσεις για την ποιότητα του και το τι μπορεί να καταφέρει.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button