Ποδόσφαιρο

Ο Ένινγκ, το ρεκόρ του Κούπερ και οι μακροβιότεροι ξένοι προπονητές

Την ευκαιρία να ξεπεράσει τον… Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα έχει ο Μίχαελ Ένινγκ με την ανανέωση του συμβολαίου του, την στιγμή που ο Βεστφαλός αν παραμείνει για 2 ακόμη χρόνια στην ομάδα θα πιάσει αρκετούς “θρύλους” που κάθισαν στον πάγκο του Άρη.

Το YellowRadio.gr σε συνεργασία με την σελίδα ARIS RETRO 1914 παρουσιάζουν την λίστα με τα ρεκόρ που μπορεί να καταγράψει ο Ένινγκ αλλά και την λίστα με τους μακροβιότερους ξένους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου.

Έτοιμος για το πρώτο του ρεκόρ είναι ο Μίχαελ Ένινγκ μετά την πρόσφατη ανανέωση του στους κιτρινόμαυρους, καθώς όπως όλα δείχνουν πρόκειται να ξεπεράσει τον Κούπερ!

Η “λίστα” στην οποία μπορεί ο Βεστφαλός να βρεθεί στην κορυφή είναι αυτή του μακροβιότερου ξένου προπονητή των κιτρινόμαυρων τον 21ο αιώνα.

Ο Έκτος Ραούλ Κούπερ ήρθε στον Άρη τον Νοέμβριο του 2009 και έμεινε στην ομάδα έως τον Ιανουάριο του 2011 συμπληρώνοντας 14 μήνες στον πάγκο των κιτρινόμαυρων.

Πλέον ο Ένινγκ έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να ξεπεράσει αυτό το νούμερο. Ξεκίνησε στον Άρη τον Οκτώβριο του 2019 και εφόσον μείνει στην ομάδα μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου της φετινής χρονιάς θα έχει ξεπεράσει κάθε ξένο προπονητή που βρέθηκε στην ομάδα τον 21ο αιώνα.

Μάλιστα αν ο Ένινγκ παραμείνει για δύο χρόνια στον Άρη (έχει συμβόλαιο 1+1) θα μπορέσει να ξεπεράσει θρύλους που κάθισαν στον πάγκο του Άρη.

Συγκεκριμένα θα ξεπεράσει τους Μακ Γκίνες (1971-73), Κορρέιρα (1967-69), Κέσλερ (1927-29), Γκλίσοβιτς (1959-61) οι οποίοι έχουν καθίσει δίχως διακοπή για δύο χρόνια στον πάγκο του Άρη.

Στις δύο κορυφαίες θέσεις βρίσκονται ο Τσεχοσλοβάκος Ντε Βαλέρ που έμεινε στον Άρη από το 1929 έως το 1932 παίρνοντας μάλιστα και το πρωτάθλημα την σεζόν 1931-32.

Μακροβιότερος ξένος στην ιστορία του Άρη είναι ο Μπέλα Πάλφι, Σέρβος ο οποίος κάθισε στον πάγκο του Άρη για συνολικά τέσσερις χρονιές, από το 1962 έως το 1966.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button