Ποδόσφαιρο

Ο Άρης έπνιξε τον ΠΑΣ στην ίδια του την περιοχή! (Wyscout Analysis)

Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν με εξαιρετικό τρόπο και δεν άφησαν την ομάδα των Ιωαννίνων να αναπνεύσει!

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα ο Άρης έκανε ένα συνολικά πολύ καλό παιχνίδι. Υπάρχει όμως ένας συγκεκριμένος τομέας στον οποίο ίσως είδαμε τον καλύτερο φετινό Άρη, αυτός είναι ο τομέας της πίεσης.

Οι κιτρινόμαυροι αρχικά πίεζαν τον ΠΑΣ σε high block όταν η ομάδα του Στάικου ξεκινούσε να χτίζει το παιχνίδι από πίσω, κάτι το οποίο το έκανε πάρα πολύ αποτελεσματικά. Άλλωστε ο Άρης ποτέ δεν απειλήθηκε σε «σετ» παιχνίδι, μόνο από καταστάσεις τρανζίσιον και ένα… πλάγιο.

Πιο σημαντικό από όλα ήταν όμως το counterpress της ομάδας. Ο Άρης όταν έχανε την κατοχή δεν έβαζε ως προτεραιότητα την άμεση επιστροφή, αλλά τη πίεση στη μπάλα η οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έφερε αποτελέσματα.

Να προσθέσουμε όμως και τους αριθμούς οι οποίοι στη συγκεκριμένη λένε την ιστορία καλύτερα από εμάς. Ο Άρης λοιπόν υποχρέωσε τον ΠΑΣ Γιάννενα να κάνει 33(!) λάθη στο δικό του τρίτο του γηπέδου!

Ο παραπάνω αριθμός είναι ρεκόρ για τον φετινό Άρη και γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακός αν προσθέσουμε ότι η μέση κατοχή του αντιπάλου αποτελούταν από 3,1 πάσες!

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button