ΓενικάΜουσική

Ορφέας Περίδης και Μανώλης Ανδρουλιδάκης «..με δυο κιθάρες» στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη (video)

O Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης ανεβαίνουν στο stage στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, «..με δυο κιθάρες» και με δωρεάν είσοδο για όλους

Ένας τροβαδούρος και ένας βιρτουόζος της κιθάρας, θα μας χαρίσουν ένα πανέμορφο καλοκαιρινό βράδυ κάτω από τον ουρανό της πόλης, σε μια συναυλία που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Ορφέας Περίδης και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ενώνουν το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την κιθάρα παρουσιάζοντας μία μοναδική παράσταση που συνδυάζει με μαεστρία, τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή.

Ορφέας Περίδης

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης και ο εξαιρετικός κιθαρίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Μανόλης Ανδρουλιδάκης συνθέτουν ένα αξιοζήλευτο ντουέτο και μεταφέρουν το κοινό, με όχημα το δημιουργικό τους χάρισμα αλλά και τη δεξιοτεχνία τους, στα πιο όμορφα τοπία των μουσικών τους κόσμων.

Σε μία σπάνια συνάντηση, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν ένα πρόγραμμα που συνταιριάζει τη μελωδική μυσταγωγία επιβεβαιώνοντας τη ρήση: «Τίποτα καλύτερο από μία κιθάρα εκτός ίσως από δύο».

Ορφέας Περίδης

Ο Ορφέας Περίδης είναι ένας ανεξερεύνητος τόπος, προσβάσιμος μόνο σε εκείνους που τον αγαπούν αληθινά. Τα τραγούδια του είναι ο τρόπος του να επικοινωνεί με εμάς. Μας μεταφέρουν τις ιστορίες, τις εικόνες των μυστικών των εσωτερικών του τοπίων και τις μελωδίες που αναδύονται από την συγκίνηση του δημιουργού για κάθε τι που ταράζει τα ύδατα της ψυχής του.

Έχει πάρει πτυχίο Αρμονίας και κλασσικής κιθάρας. Η πρώτη στιγμή που ξεχώρισε για τη δουλειά του ήταν το 1990 όπου συμμετείχε δίσκο του Νίκου Παπάζογλου “Σύνεργα” με τρία τραγούδια (Μάτια μου, Φεύγω, Θάνατο θέλω τραγικό) που έκαναν αίσθηση. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 1993 με τον πρώτο δίσκο «Αχ ψυχή μου φαντασμένη».

Μανώλης Ανδρουλιδάκης

Ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης από το 1987 δραστηριοποιείται ως συνθέτης, κιθαριστής και παραγωγός – ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ. στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως οι Θεοδωράκης, Brouwer, Μαμαγκάκης, Σπανός, Λεοντής, Σαββόπουλος, τους μαέστρους Κάρολο Τρικολίδη, Δημήτρη Αγραφιώτη, Οδυσσέα Δημητριάδη, Λουκά Καρυτινό, τους τραγουδιστές Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη τους στιχουργούς Δημήτρη Λέντζο, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Λίνα Δημοπούλου.

Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται τα άλμπουμ: Χάλκινα Φεγγάρια (2013), Myrtia (2016), Greatest Greek Musicians: 5 Magic Tracks (Classical Guitar) (2016), Παράξενο Τσίρκο (2018), Greek Cinema Music for classical Guitar (2020).

Ορφέας Περίδης

Πληροφορίες

Κήποι Βίλας Αλλατίνη (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 198, Θεσσαλονίκη

Συναυλία Ορφέας Περίδης & Μανώλης Ανδρουλιδάκης (Βραδιές Πολιτισμού στη Βίλα Αλλατίνη)
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Είσοδος Ελεύθερη

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, και το κοινό θα μπορεί, αφού προμηθευτεί διαδικτυακά, μέσω της Viva, το μηδενικής αξίας εισιτήριο του, να απολαύσει ένα καλοκαιρινό βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Διοργανωτής Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
τηλ. 2310 602 599

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button