ΓενικάΜουσική

Οι Mecano Un-Ltd. του Dirk Polak επιστρέφουν με νέο τραγούδι: “Noble Bliss”

Η εκδοχή του θρυλικού Post-Punk συγκροτήματος του Dirk Polak, Mecano Un-Ltd., επανέρχεται με καινούριο μουσικό κομμάτι

Ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα της Post-Punk σκηνής επιστρέφει στο προσκήνιο με την νέα του πλέον ονομασία. Η Ολλανδική μπάντα των Mecano είναι πλέον Mecano Un-Ltd., ή αλλιώς μια παραλλαγή του αρχικού σχήματος με επικεφαλή τον τραγουδιστή και συνθέτη Dirk Polak.

Με τους μουσικούς Mick Ness, Sin Banovic, Mark Ritsema, Peter Jessen και Idan Karucci, το συγκρότημα από το Άμστερνταμ μας μεταφέρει το ίδιο πνεύμα των πρώτων τους χρόνων αλλά με το τεχνολογικό σθένος του 2020, στο Single “Noble Bliss”.

Dirk Polak

Εκτός από την πρόκληση της επανεκίνησης με την νέα ονομασία, υπάρχει το τεράστιο θέμα της πανδημίας του Covid-19, που αποτρέπει την φυσιολογική εξέλιξη των γεγονότων, όποια κι αν είναι, στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Και πώς το χειρίζονται αυτό; Ο Dirk Polak απαντάει: “Κρατάμε… δεν είναι εύκολο, αλλά η μουσική είναι ο αέρας στους πνεύμονές μας, εξ ου και το νέο τραγούδι. Το Noble Bliss αντικατοπτρίζει ορισμένα γεγονότα στη ζωή, αλλά και το γενικό μας συναίσθημα αυτή τη στιγμή: περιμένοντας ειρηνικά τι έχει να προσφέρει το μέλλον.”

Το Spoiler που κυκλοφόρησε η μπάντα για εμάς: “Μια κυκλοφορία βινυλίου με ένα ή δύο νέα τραγούδια σχεδιάζουμε να είναι το επόμενο βήμα…”

Το βίντεο του “Noble Bliss” έχει την υπογραφή του σκηνοθέτη Diets Dijkstra.

Η ιστορία τους ξεκίνησε στο Άμστερνταμ με μια ζωγραφιά του Dirk Polak το 1977, που είχε κάνει επηρεασμένος από ένα φυλλάδιο που εσωκλείονταν σε μια συσκευασία από ένα παιχνίδι Meccano που είχε φτιαχτεί στα 30’s. Από τότε, ο Dirk υπηρετούσε το όραμα ενός κόσμου φτιαγμένο από Mecanno. Meccano στη ζωγραφική, Meccano στη γλυπτική, Meccano στους στίχους και στη μουσική.

Dirk Polak

43 χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη ζωγραφιά διατηρούν τις ίδιες σταράτες απόψεις, κοφτερό στίχο και ασίγαστες μουσικές ανησυχίες. Ηθικές και πολιτικές αρχές που παραμένουν σταθερές και αναλλοίωτες. Αποτελούν μία από τις αδικημένες μπάντες του Post-Punk εκπέμποντας μια αλήθεια τόσο πολύτιμη για την εποχή μας όσο και οι σταγόνες νερού στην έρημο.

Αυθεντικό Post-Punk πνεύμα της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησαν από το Punk Rock, οι Mecano υιοθέτησαν έναν χαρακτήρα που τους έφερε κοντά στο κίνημα του New Wave και του Art Punk. Eπηρεάστηκαν από καλλιτέχνες όπως ο Andre Breton, Paul Eluard και πάνω απ’ όλους τον Ρώσο ποιητή Maiakovski οριοθετώντας έτσι την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Με κυκλοφορίες όπως τα Untitled, Subtitled, Autoportrait και μερικά εξαιρετικά Singles καθιερώθηκαν σε ένα στενό κύκλο μουσικόφιλων της δεκαετίας του 80.

Εκείνο όμως που πραγματικά είναι φοβερό στην περίπτωση των Mecano είναι ότι δεν έβρισκες ποτέ τα κομμάτια τους!!!

Συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε το τραγούδι και να παρακολουθήσετε το Video!

https://www.youtube.com/watch?v=q5rfWneaKwg&feature=youtu.be

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button