ΓενικάΜουσική

Οι Madrugada στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

“Η μουσική μπορεί να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους”, Sivert Hoyem.

Η ίδια η μπάντα αναδύθηκε μέσα από μια ατελείωτη συζήτηση για τη μουσική που εξελισσόταν αρχικά σε ένα δωμάτιο πρόβας, και από εκεί στο στούντιο και στη συνέχεια στη σκηνή, εκεί όπου τελικά δημιουργούνταν η σκοτεινή, μελαγχολική μουσική τους. Το καθένα από τα μέλη του συγκροτήματος συνεισφέρει μοναδικά στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής ταυτότητας των Madrugada. Η αισθαντική βαρύτονη φωνή του Hoyem, το γειωμένο μπάσο του Jacobsen, τα εκκεντρικά ντραμς του Lauvland Pettersen.

“Τα καλύτερά μας τραγούδια δεν ακολούθησαν ποτέ έναν τυπικό κανόνα. Θέλαμε να ακολουθήσουμε ένα δικό μας δρόμο, να τα κάνουμε όλα με τον δικό μας τρόπο”.

Sivert HoyemMadrugada

Οι Madrugada δημιουργήθηκαν το 1993 στο Stokmarknes της Νορβηγίας από τον Sivert Hoyem στα φωνητικά, τον κιθαρίστα Robert Buras και τον μπασίστα Frode Jacobsen ενώ λίγο αργότερα προστέθηκε στην μπάντα και ο ντράμερ Jon Lauvland Pettersen.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, “Industrial Silence”, το 1999. Η επιτυχία του ήταν άμεση, αρχικά στη Νορβηγία και μετά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, για πρώτη φορά ο δίσκος ενός νορβηγικού – πρωτοεμφανιζόμενου – συγκροτήματος που δεν ανήκε στην κραταιά Black Metal σκηνή της χώρας, πετύχαινε τόσο μεγάλη αναγνώριση. “Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα διαχρονικό, κλασικό άλμπουμ με τραγούδια που όταν θα ξαναπαίζαμε μετά από είκοσι χρόνια, να μπορούσαμε να πούμε ότι σίγουρα είχαν αντέξει στο χρόνο”, λέει ο Jon Lauvland Pettersen.

Sivert HoyemMadrugada

Η περιοδεία επανένωσης των Madrugada πριν από τρία χρόνια, το 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το πρώτο τους άλμπουμ “Industrial Silence”, πυροδότησε τη δημιουργική φλέβα του συγκροτήματος και έδωσε το έναυσμα για ένα καινούργιο άλμπουμ, “Chimes At Midnight”. Η περιοδεία αυτή ήταν ένα θριαμβευτικό ταξίδι σε δεκατέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Sivert Hoyem περιγράφει την εμπειρία αυτής της περιοδείας ως απελευθερωτική και λυτρωτική συνάμα. “Ποτέ πριν δεν είχα νιώσει τόσο άνετα πάνω στη σκηνή. Και ποτέ πριν δεν μου έχει τύχει να στέκομαι μπροστά σε κοινό και να το ευχαριστιέμαι, να το διασκεδάζω τόσο πολύ”.

Sivert HoyemMadrugada

“Τα τραγούδια είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είμαστε στην παρούσα εποχή. Είμαστε μεγαλύτεροι. Είμαστε όλοι πατέρες. Πιστεύω ότι έχω μια πιο διαφοροποιημένη άποψη για τη ζωή από ό,τι είχα πριν από 20 χρόνια, μια μεγαλύτερη ικανότητα να αισθάνομαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η αισθητική των Madrugada ήταν πολύ Νέα Υόρκη και Βερολίνο, ήμασταν ένα πανκ συγκρότημα που έπαιζε μπλουζ. Όλα αυτά τα στοιχεία παραμένουν. Αλλά αυτή τη φορά ήταν ελκυστικό να εξερευνήσουμε τις πιο ονειρικές πτυχές αυτού που κάνουμε”.

Sivert HoyemMadrugada

Στο νέο Mixtape του Yellow οι Madrugada εκφράζουν τα συναισθήματα τους μέσα από σκοτεινές, μελαγχολικές ιστορίες και βιώματα… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

Sivert HoyemMadrugada

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Blood Shot Adult Commitment, 2.04:57 7 Seconds, 3.08:34 Wheelchair, 4.13:06 Higher, 5.17:52 Vocal, 6.24:21 Look Away Lucifer, 7.29:33 Tonight I Have No Words For You, 8.34:33 Belladona, 9.38:52 What’s On Your Mind, 10.42:59 I Don’t Fit, 11.47:15 Sirens, 12.53:32 Strange Colour Blue, 13.58:38 The Riverbed, 14.1:03:24 Sirens (LIVE), 15.1:09:41 Sail Away

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button