Μπάσκετ

Οι… πρώην: Ο ΜακΓκι βελτίωσε τις βολές αλλά αποκλείστηκε από την Μπάακεν

Στην φετινή χρονιά του Γκάρι ΜακΓκι θα αναφερθεί σήμερα το YellowRadio.gr συνεχίζοντας το αφιέρωμα στους πρώην παίκτες της ομάδας.

Ο ΜακΓκι ήταν ένας αθλητής που αναμενόταν να μείνει στην Αμερική και να διεκδικήσει κάποιο συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Τελικά αυτό δεν έγινε πράξη, ο ΜακΓκι κατέληξε στην Ελλάδα και τελικά στον Άρη το 2018.

Τι έκανε στον Άρη:

Είχε 7,6 πόντους και 7 ριμπάουντ με το πολύ καλό 57% σαν ποσοστό ευστοχίας, αλλά χαλούσε τα πάντα στις βολές όπου σούταρε με 43%.

Συνολικά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι ήταν από τους καλύτερους στο διάστημα που ο Άρης έκανε τις απαραίτητες νίκες, αλλά το ότι ήταν εκ των κορυφαίων σε μία πολύ κακή χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί παράσημο.

Τέλος , οι κιτρινόμαυροι μπορούν ακόμη να αισθάνονται τυχεροί που δεν χρειάστηκε να πληρώσουν τα 100.000 ευρώ που προέβλεπε ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του ΜακΓκι, καθώς αυτός πήγε στην Μπενφίκα.

Τι έκανε μετά τον Άρη:

Στην Πορτογαλία κάνει πορεία πρωταθλητισμού με την Μπενφίκα. Από ΄τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τον Μάρτιο έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ.

Το εντυπωσιακό για τον ΜακΓκι είναι ότι έχει βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό τα ποσοστά ευστοχίας του στις ελεύθερες βολές. Συγκεκριμένα από 43% έφτασε στο 62%, ποσοστό που την περασμένη χρονιά θα μπορούσε να είχε δώσει αρκετές νίκες στην ομάδα.

Η Μπενφίκα επίσης ως περσινή πρωταθλήτρια έπαιξε στα προκριματικά του BCL από τα οποία αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο, για να συνεχίσει στο Fiba Europe Cup.

Εκεί συνάντησε μία παλιά γνώριμη του Άρη, την Μπάακεν Μπεαρς, η οποία μάλιστα τον απέκλεισε στον δεύτερο γύρο του θεσμού!

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button