Μπάσκετ

Οι… πρώην: Έφτασε μέχρι Ευρωλίγκα, πανηγύρισε “νταμπλ” στην Γεωργία ο Ρίτσαρτσον

Την πορεία του Τζέρεμι Ρίτσαρτσον μετά την αποχώρηση του από τον Άρη παρουσιάζει το YellowRadio.gr συνεχίζοντας το αφιέρωμα του στους πρώην παίκτες της ομάδας.

Μετά από μία τριετή παρουσία στο ΝΒΑ -όπου έφτασε μέχρι τους τελικούς με την φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ- ο Τζέρεμι Ρίτσαρτσον έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί στον Άρη.

Τι έκανε στον Άρη:

Παρόλα τα (λογικά) προβλήματα προσαρμογής που αντιμετώπισε στην αρχή, είχε μία συνολικά καλή παρουσία, με 13 πόντους ανά αγώνα δείχνοντας ότι είναι ένας ικανός σκόρερ. Αποτέλεσε ένα από τα σημεία αναφοράς του Άρη στην επίθεση σε πρωτάθλημα και Γιούροκαπ.

Τι έκανε μετά τον Άρη:

Αρχικά πήγε να κάνει το βήμα παραπάνω υπογράφοντας στην Βαλένθια. Εκεί έπαιξε και στην Ευρωλίγκα έχοντας 6,7 πόντους ανά αγώνα με 37% στα τρίποντα.

Στην συνέχεια έκανε μία εντελώς διαφορετική επιλογή πηγαίνοντας στην Mgzavrebi-Armia Tbilisi της Γεωργίας, όπου μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο της χώρας! Έπαιξε ακόμη στο Eurochallenge έχοντας 17 πόντους ανά αγώνα σε 6 παιχνίδια με την ίδια ομάδα.

Ακολούθησαν δύο χρονιές στην Αβελίνο με 13 και 9 πόντους μ.ο. αντίστοιχα, ενώ το 2014, στα 30 του χρόνια ενώ είχε συμφωνήσει με την Μπρίντιζι δεν έπαιξε ποτέ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Αυτό ήταν και το τέλος της καριέρας του, παρόλο που φαινόταν ότι είχε ακόμη πολλά να δώσει.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button