ΓενικάΜουσική

Οι μουσικάρες του Yellow Radio σε Μixtape: The Sisters Of Mercy

Οι The Sisters Οf Mercy όπως εμείς τους γνωρίσαμε και αγαπάμε

Όπως σας έχουμε υποσχεθεί στο Yellow Radio κάνουμε τα πάντα καθημερινά ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε όλους τους τομείς. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε μια νέα ενότητα στο Site στην κατηγορία “Μουσική”.

Πρόκειται για μια σειρά από Mixtapes με μουσικές που ακούμε από τις βραδυνές Playlist του ραδιοφώνου, την εκπομπή Yellow Eyes καθώς και αφιερώματα που θα κάνουμε σε διάφορους δημιουργούς που μας εκφράζουν. Δεν θα χρειάζεται λοιπόν να ψάχνουμε στο Shazam για να βρούμε ποιο τραγούδι ακούμε!!

The Sisters Of Mercy

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε θα ξεκινήσουμε το νέο αυτό εγχείρημα με κάτι άλλο εκτός από τους The Sisters Of Mercy.

Ταγμένοι στους παραισθησιογόνους ήχους των “Αδελφών του Ελέους”, έχουμε σφυρηλατηθεί μουσικά, έχουμε εμπνευστεί, έχουμε πάρει απίστευτο κουράγιο και θέληση, έχουμε το αποτύπωμα τους για πάντα στην ψυχή μας… Δε θα σταματήσουμε ποτέ να τους αγαπάμε για εκείνα τα μοναδικά ακούσματα που μας χάρισαν τη δεκαετία του ’80, τότε που ακόμα αγνοί και παρορμητικοί μας μετέδιδαν τους προβληματισμούς τους με άκρατο πάθος και ειλικρίνεια.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι ίδιοι αυτοί, πέντε χρόνια πριν όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια της δημιουργίας του Yellow, έβαλαν το λιθαράκι τους δίνοντας μας τρελή έμπνευση και δύναμη σ όλη αυτή την πορεία.

The Sisters Of Mercy

Οι The Sisters Of Mercy είναι ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η Post Punk σκηνή, με την επιβλητική παρουσία και τη βαριά μελαγχολική φωνή του Andrew Eldritch να δίνει από την αρχή το στίγμα τους. Aποτελούν σημείο αναφοράς του σκοτεινού Rock ήχου και της Dark κουλτούρας, γενικότερα, παρότι έχουν κυκλοφορήσει μόλις τρία επίσημα Studio Albums.

Τα “First And Last And Always” (1985), “Floodland” (1987), “Vision Thing” (1990), θεωρούνται κλασικά, έχοντας σημαδέψει όχι μόνο την εποχή τους αλλά και επόμενες γενιές καλλιτεχνών και ακροατών. Μαζί με αυτά, μερικές εξαιρετικές συλλογές και αρκετά καταπληκτικά Singles και EPs που έδωσαν στο όνομα της μπάντας μυθικές διαστάσεις και έκαναν τη μουσική και το στυλ της αντικείμενα λατρείας για μία ευρεία γκάμα Fans, από το Post-Punk και το Dark Wave μέχρι το Hard Rock.

Andrew Eldritch – The Sisters Of Mercy

Οι ίδιοι, ανέκαθεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως ένα, αρχικά, Rock’n’Roll συγκρότημα με βασικές επιρροές από τον Leonard Cohen (από τραγούδι του οποίου πήραν και το όνομά τους), τους Stooges, τους Suicide, τους Velvet Underground, τους Hawkwind, τους Birthday Party και τους Fall. Στα Live τους, ισχυρίζονται πως δημιουργούν ατμόσφαιρα “φορτισμένης Industrial ψυχεδέλειας”, συνδυάζοντας νέο υλικό με τα παλιά γνώριμα τραγούδια τους, βουτηγμένα στην παραζάλη ενός εντυπωσιακού Light Show.

Μόνιμα σημεία αναφοράς, η αδύνατη φιγούρα του Eldritch, με τα μαύρα γυαλιά, τα δερμάτινα ρούχα και μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές στη σύγχρονη ιστορία του Rock’n’Roll, και τα βαριά Beats του Doktor Avalanche, του Drum Machine που δίνει το ρυθμικό υπόβαθρο στα κομμάτια των Sisters Of Mercy, από την ημέρα που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα.

Andrew Eldritch – The Sisters Of Mercy

00:00 Alice, 03:35 First And Last And Always, 07:50 Nine While Nine, 12:00 Amphetamine Logic, 16:52 Α Rock and A Hard Place, 20:27 Body And Soul, 24:00 Bury Me Deep, 28:44 Possession, 33:26 Gimme Shelter, 39:23 Valentine, 44:08 Black Planet, 48:50 Afterhours

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button