ΓενικάΜουσική

Οι ασυμβίβαστοι The Sound στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

Οι στίχοι του Adrian Borland συναισθηματικοί, απεγνωσμένοι, αληθινοί, είναι η αγωνία της καρδιάς ενός ατόμου που βρίσκει τον εαυτό του να καταναλώνεται από όλους γύρω του, πάντα κολυμπώντας στην παλίρροια.

Οι The Sound ήταν αντισυμβατικοί, αταίριαστοι σε όλα, όχι απλά γιατί ήθελαν να πάνε κόντρα αλλά γιατί επέλεξαν να παραμείνουν πιστοί στις πεποιθήσεις και στη φιλοσοφία τους και να μην προδώσουν τις αρχές τους.

Ενώ θα μπορούσαν να είναι πολύ επιτυχημένοι όταν η δισκογραφική εταιρεία τους πίεσε να γράψουν περισσότερα εμπορικά τραγούδια αυτό που σκέφτηκαν ήταν… “F@ck You” και έτσι έγραψαν το “All Fall Down”. Ένα εκπληκτικό άλμπουμ που απείχε όμως πολύ από αυτό που τους ζητήθηκε.

The Sound

Δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1979 ως μεταγενέστερη εξέλιξη του συγκροτήματος The Outsiders. Η αρχική τους σύνθεση αποτελείται από τους Adrian Borland (φωνητικά, κιθάρα), Graham Bailey (μπάσο), Mike Dudley (ντραμς) και Benita “Bi” Marshall (πλήκτρα, σαξόφωνο, κλαρινέτο). Ο ήχος τους αγαπήθηκε πολύ από τους κριτικούς και το κοινό αλλά δεν έκαναν ποτέ εμπορική επιτυχία ούτε τους δόθηκε η αναγνώριση που τους άξιζε.

Η μουσική τους επηρεασμένη από τους Velvet Underground, The Stooges και Joy Division είχε τον δικό της αναγνωρίσιμο ήχο, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση από τις πρώτες τους εμφανίσεις.

The Sound

Ίσως αν η μπάντα δεν είχε διαλυθεί το 1988, ίσως αν οι Borland και Mayers δεν είχαν φύγει από τη ζωή, θα αποκτούσαν περισσότερη αναγνώριση από ό,τι ονειρεύτηκαν ποτέ και θα έπαιζαν τις μουσικές τους στο ευγενικό κοινό που τους αξίζει.

Στο σημερινό Mixtape του Yellow, οι The Sound μας καλούν να αφουγκραστούμε τα ερεβώδη μονοπάτια της ψυχής τους… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud https://soundcloud.com/user-152801005

The Sound

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 Fatal Flaw, 2.04:37 Who’s Sorry Now (Live), 3.08:05 Contact The Fact, 4.12:26 Skeletons, 5.15:54 Sense Of Purpose, 6.19:49 Winning, 7.24:04 Judgement, 8.29:08 New Dark Age

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button