Ποδόσφαιρο

Νέο γήπεδο Άρη: Στόχος να είναι έτοιμο το 2026! Πάνω από 110 εκατ. ευρώ η επένδυση! -Όλες οι πρώτες πληροφορίες…

Σε περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος της επένδυσης που θα απαιτηθεί για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Άρη στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής είναι το τέλος του 2026, ημερομηνία που χαρακτηρίζεται από τους υπευθύνους ως εφικτή εάν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Οι συζητήσεις του σχεδιασμού του νέου γηπέδου βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τρεις μήνες, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και με διαδοχικές συναντήσεις των υπευθύνων, ώστε να προκριθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Ανακοίνωση για το ζήτημα του γηπέδου εξέδωσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι και η ΠΑΕ Άρης, που όπως σημειώνει θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Για να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου ο ερασιτέχνης Άρης θα παραχωρήσει το «Κλεάνθης Βικελίδης» ως αντάλλαγμα και θα του παραχωρηθεί για μακροχρόνια χρήση έκταση κοντά στα 170 στρέμματα στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στον αριθμό 65, που ανήκει στον ΟΑΕΔ.

Το νέο γήπεδο του Άρη θα έχει μεικτή χρήση. Η κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου, μετά από διαγωνισμό, εκτός από την κατασκευή του νέου γηπέδου, θα δημιουργήσει ξενοδοχειακούς χώρους, γραφεία αλλά και καταστήματα εμπορικής χρήσης, δίνοντας ζωή σε μία περιοχή που είναι… γκρίζα λόγω της έλλειψης αναπτυξιακών έργων.

Βάσει του ίδιου σχεδιασμού, το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα παραχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο χώρος του νυν γηπέδου του Άρη θα γίνει ένα μεγάλος χώρος πρασίνου, σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή που ταλαιπωρείται από την έλλειψη πνευμόνων και από τη δυσκολία στη στάθμευση, ειδικά όταν διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Βασική προϋπόθεση για τη μετεγκατάσταση είναι να κατασκευαστεί πρώτα το νέο γήπεδο και έπειτα να παραχωρηθεί στο Δημόσιο ο χώρος του «Κλεάνθης Βικελίδης», που είναι περίπου 20 στρέμματα!

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ο ΟΑΕΔ να διατηρήσει την κυριότητα του γηπέδου αλλά να παραχωρήσει τη χρήση στον ΑΣ Άρης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η βασική χρηματοδότηση του νέου γηπέδου  θα γίνει από τον επενδυτή που θα προκύψει μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό και θα αναλάβει την εκμετάλλευσή του, ενώ στόχος είναι να αξιοποιηθούν πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα, πιθανώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο ΑΣ Άρης θα αποζημιωθεί επιπλέον για την παραχώρηση των εγκαταστάσεών του, πέρα από την απόκτηση της χρήσης του νέου γηπέδου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button