Μπάσκετ

Μπράουν: Σε ρόλο “Sweet Lou” δίνει στον Άρη αυτό που πάντα έλλειπε

Όταν ο Άρης είχε συμφωνήσει με τον Κεμ Μπράουν ο πρώην προπονητής του, Ντίνος Καλαμπάκος είχε κάνει λόγο για έναν σταρ. Αυτός είναι ο Κεν Μπράουν, αυτός είναι ο τρόπος που παίζει και έτσι ζει και πεθαίνει ο Άρης.

Ο Μπράουν απέναντι στον Ήφαιστο ήταν εξαιρετικός. Μπορεί να μην έδωσε το αρχικό προβάδισμα στον Άρη, να μην πήρε τα σουτ στα τέλος, έκανε όμως όλα τα υπόλοιπα, και σε τελική ανάλυση ήταν ο καλύτερος παίκτης του Άρη.

Αν έπρεπε να γίνουμε λίγο… ιερόσυλοι, θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τον γκαρντ του Άρη με τον Λου Γουίλιαμς, τον ίσως καλύτερο 6ο παίκτη όλων των εποχών.

Αρχικά η σύγκριση γίνεται γιατί υπάρχει και για τους δύο η ερώτηση: “Γιατί παρά την ποιότητα τους δεν ξεκινάνε”. Μπορεί ο λόγος που σε πρώτη φάση ο καθένας επιλέχθηκε να έρχεται από τον πάγκο να ήταν διαφορετικός, πλέον όμως ο Μπράουν ακολουθεί τα βήματα του “Sweet lou”.

Είναι ο παίκτης που δίνει ενέργεια. Που όταν -αναγκαστικά- η ομάδα του κάποια στιγμή θα κολλήσει έχει να δώσει τις λύσεις. Που θα μπορέσει να είναι μέσα στα δύσκολα.

Με τον Ήφαιστο εκείνος εκτόξευσε την διαφορά και επέτρεψε στους συμπαίκτες του να κάνουν διαχείριση στην συνέχεια. Σε άλλους αγώνες, σε άλλα χρόνια η διαφορά είχε μείνει στους 10 πόντους και οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι…

Αυτός ο παίκτης έλλειπε από τον Άρη. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να έχουν αθλητές με πολλές δυνατότητες, δεν είχε όμως αυτόν που στην δύσκολη στιγμή προσφέρει λύσεις. Στα ματς που ο Μπράουν το κάνει, ο Άρης είναι το φαβορί.

Φυσικά έχει και σοβαρές αδυναμίες. Η άμυνα του σίγουρα δεν διεκδικεί βραβείο, αλλά σε εκείνο τον τομέα υπάρχει ο Φλιώνης να δίνει την λύση.

Δεν είναι -φυσικά- ο Lou Williams, δεν είναι ούτε ο καλύτερος γκαρντ του πρωταθλήματος, είναι όμως ο παίκτης που έχει δώσει στον Άρη τον τρόπο να σταματήσει να έχει κενά διαστήματα.

Ακόμη, ο καλός Μπράουν βοηθάει και τους συμπαίκτες του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο -πολύ καλός- Μποχωρίδης της Ρόδου έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Αυτό έγινε γιατί ο Μπράουν έκανε ίσως το χειρότερο του παιχνίδι με τον Άρη και ο αρχηγός της ομάδας αναγκάστηκε να φθαρεί πάρα πολύ.

Αντιθέτως, απέναντι στον Ήφαιστο ο Μποχωρίδης μπόρεσε να είναι φρέσκος, και όχι απλά να πετύχει 8 πόντους στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, αλλά να ολοκληρώσει τον αγώνα με 7 ασίστ και χωρίς κανένα λάθος!

Αυτό που πλέον περιμένουν όλοι είναι να βλέπουν τον κανονικό Μπράουν. Γιατί ο κανονικός Μπράουν είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει, ώστε ο φετινός Άρης να ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button