Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Aoύστρια, Απόλλων, Τσουκαρίτσκι

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Ομάδες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν μπει στην ίδια πρόταση με τον Άρη εξετάζουμε σήμερα, ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στους πιθανούς αντιπάλους των κιτρινόμαυρων για τον β’ προκριματικό του Conference.

Μετά από κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια ενδέχεται ο Άρης να βρει απέναντι του την Αούστρια Βιένης. Η ομάδα της πρωτεύουσα της Αυστρίας έχει αντιμετωπίσει τέσσερις Ελληνικές ομάδες στο παρελθόν, έχοντας νίκες από δυο και ισοπαλίες αντίστοιχα με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ακόμη έχει χάσει από τον Πανιώνιο, ενώ όπως θυμόμαστε αποκλείστηκε από τον Άρη.

Την Ευρωπαϊκή της συμμετοχή η Αούστρια την εξασφάλισε με… θρίλερ. Βρέθηκε στα πλέι-άουτ, όπου όμως κατέκτησε μία από τις δύο υψηλότερες θέσεις. Έτσι μπήκε σε μία διαδικασία τριών αγώνων με έπαθλο το εισιτήριο στο Conference League. Εκεί οι Αυστριακοί έκαναν… πλάκα, κερδίζοντας 0-3 την Χάρτμπεργκ και 0-3, 1-2 σε διπλά ματς της Βόλφσμπεργκερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τρεις παίκτες δεν είναι από Αυστρία ή Γερμανία ενώ η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της ομάδας της Βιένης αποτιμάται στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Toν Απόλλωνα Λεμεσού μπορεί ο Άρης να μην τον έχει αντιμετωπίσει, αλλά θα βρει εκεί αρκετούς γνωστούς. Στους Κύπριους αγωνίζονται οι πρώην του Άρη, Ντιγκινί και Ρομπέρζ αλλά και ο Γιαννιώτας που πάντως λογικά φεύγει.

Στην ομάδα της Λεμεσού υπάρχει έντονη απογοήτευση καθώς χάθηκε στο «90» το πρωτάθλημα της Κύπρου, εκεί όπου η ομάδα του Πετράκη πέταξε βαθμούς σε πέντε από τα δέκα παιχνίδια των πλέι-οφ.

Θεωρείται πάντως από τις δυνατές αλλά και ισχυρές οικονομικά Κυπριακές ομάδες, με το ρόστερ της να αξίζει 12 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόλλωνας πέρυσι απέκλεισε τον ΟΦΗ, προτού δεχθεί ταπεινωτικό αποκλεισμό με σκορ 0-5 από την Λεχ Πόζναν.

Στον δρόμο του Άρη για άλλη μία φορά βρίσκεται η Τσουκαρίτσκι. Οι Σέρβοι βγαίνουν στην Ευρώπη για έβδομη φορά, και στο παρελθόν είχαν φτάσει μία ανάσα πριν αντιμετωπίσουν τον Άρη.

Η αναφορά γίνεται για την σεζόν 2018-19 όταν η Τσουκαρίτσκι αντιμετώπιζε την Μόλντε, σε ένα ζευγάρι τον νικητή του οποίου θα έβρισκε απέναντι του ο Άρης. Στη Νορβηγία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0, αλλά το 1-3 της Σερβίας έστειλε την Μόλντε απέναντι στον Άρη.

Φέτος η Τσουκαρίτσκι πήρε την τρίτη θέση της βαθμολογίας στο Σερβικό πρωτάθλημα. Το ρόστερ της έχει αξία 13 εκατομμύρια ευρώ και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε γηγενείς.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button