Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Όσιγιεκ, Βαντούζ

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Η πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας είναι μία από τις πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση της 16ης Ιουνίου. Η ομάδα της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας έχει 31 πρωταθλήματα, 21 κύπελλα και αρκετές παρουσίες στους «8» και τους «4» του Champions League.

Τα τελευταία χρόνια στην Βουλγαρία πάντως βρίσκονται στην σκιά της Λουντογκόρετς, ενώ και φέτος τερμάτισαν τρίτοι, 14 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Προπονητής της ομάδας από τον Μάρτιο του 2021 είναι ο Πένεφ που ανέλαβε τον σύλλογο για τέταρτη φορά, και θα έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Μία από τις ομάδες που ανεβάζουν την απόδοση τους τα τελευταία χρόνια στην Κροατία είναι η Όσιγιεκ. Οι Κροάτες μετράνε ένα κύπελλο στην ιστορία τους, ενώ δεν έχουν ποτέ βρεθεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Παρόλα αυτά βρίσκεται στην τετράδα του πρωταθλήματος εδώ και 4 χρόνια, ενώ πέρυσι κατέληξε τέταρτη μεν, αλλά μόλις μία νίκη πίσω από την δεύτερη Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ που πήρε το εισιτήριο για το Champions League.

Στον πάγκο της Όσιγιεκ βρίσκεται ο Νέναντ Μπιέλιτσα, ένας από τους κορυφαίους Κροάτες προπονητές, ενώ το ρόστερ της αξίζει 30 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Τέλος ο Άρης μπορεί να βρει απέναντι του την κορυφαία ομάδα του Λιχτενστάιν, την Βαντούζ. Πρόκειται για την ισόβια κυπελλούχο του Λιχτενστάιν (σ.σ. δεν υπάρχει πρωτάθλημα) έχοντας κατακτήσει την διοργάνωση 47 φορές.

Υπενθυμίζεται ότι η Βαντούζ αγωνίζεται στην Ελβετία, ενώ φέτος υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Στο ρόστερ της βρίσκονται μόλις τρεις παίκτες από το Λιχτενστάιν, ενώ η αξία της υπολογίζεται στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button