Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Δε Νιού Σέιντς, Βόρσκλα, Ολύμπια

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Η πρώτη ματιά του YellowRadio.gr ολοκληρώνεται σήμερα, με τις τρεις τελευταίες ομάδες που έμειναν. Η Δε Νιού Σέιντς είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του Ουαλικού πρωταθλήματος, αλλά και πιθανή αντίπαλος του Άρη.

Πρόκειται για ομάδα που παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα, αντίθετα με τις κορυφαίες Ουαλικές ομάδες που συμμετέχουν στην Αγγλία. Για να καταλάβει κάποιος πόσο υποτιμημένη διοργάνωση είναι η Cymru Premier (σ.σ. Ουαλικό πρωτάθλημα), βρίσκεται κάτω από το Γιβραλτάρ στην βαθμολογία της UEFA.

Φέτος η Δε Νιού Σέιντς κατέληξε δεύτερη στο πρωτάθλημα της με ένα ρόστερ που αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες με καταγωγή το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι συνολικά αξίζουν 1,8 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Προπονητής της είναι ο 38χρονος Αυστραλός Άντονι Λίμπρικ, ο οποίος θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά σε ομίλους στην 23η σεζόν της στην Ευρώπη.

Μία ακόμη Ουκρανική ομάδα, η Βόρσκλα Πολτάβα ενδέχεται να βρεθεί απέναντι στον Άρη. Ιδρυθείσα υπό το όνομα Κόλος Πολτάβα το 1955, έγινε Βόρσκλα το 1984 και έχει ως μοναδικό τίτλο ένα κύπελλο το 2009.

Πέρυσι κατέληξε πέμπτη με 41 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την τέταρτη και γνωστή μας, Κόλος Κοβαλίβκα. Στο παρελθόν έχει παίξει οκτώ φορές στην Ευρώπη και δύο φορές κατάφερε να φτάσει στους ομίλους.

Πρόκειται για μία νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 25,7 ετών, με τους παίκτες της να αξίζουν συνολικά 14 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Tην… δεύτερη εκδοχή της Ολύμπια μπορεί να βρει απέναντι του ο Άρης. Η ιστορική ομάδας της Λιουμπλιάνα διαλύθηκε το 2005, και την ίδια χρονιά δημιουργήθηκε η NK Bežigrad.

Αφού ξεμπέρδεψε με χρέη και λοιπά προβλήματα, την σεζόν 2008-09 ονομάστηκε και πάλι Ολίμπια καταφέρνοντας να πανηγυρίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Από τότε μετράει δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα αλλά και αρκετές Ευρωπαϊκές παρουσίες, χωρίς παρόλα αυτά να έχει μπει ποτέ σε ομίλους.

Φέτος κατέληξε στην τρίτη θέση της χώρα της πίσω από την Μούρα, αλλά και την αιώνια αντίπαλο Μάριμπορ, με ένα ρόστερ που αποτελείται κυρίως από νεαρούς Σλοβένους και αξίζει 8,3 εκατομμύρια σύμφωνα με το transfermarkt.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button