Μπάσκετ

Μενεγκίν: «Όταν λες Γκάλης, λες μπάσκετ»

Τις αναμνήσεις του από τα ιστορικά φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μοιράστηκε ο Ντίνο Μενεγκίν.

Ο Μενεγκίν μίλησε στην EuroLeague Greece με αφορμή την παρουσία της Αρμάνι Μιλάνο στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε στην Τρέισερ και τον Νίκο Γκάλη.

Στο πρώτο Final 4 είχατε αντιμετωπίσει τον Νίκο Γκάλη. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας;

“Όταν λες Γκάλης, λες μπάσκετ!  Ήταν ένας από τους πιο όμορφους παίκτες του μπάσκετμπολ. Συνήθως σκέφτεσαι έναν ψηλό, σκληρό παίκτη που μπορεί να παίξει. Ο Νίκος δεν ήταν έτσι. Έδειξε ότι μπορεί να παίξει και να είναι ο καλύτερος, χρησιμοποιώντας την τεχνική και το μυαλό. Τότε μπορείς να είσαι ασταμάτητος”. 

Ποιο ήταν το μυστικό της Τρέισερ;

“Η καλή δουλειά που έκαναν οι προπονητές, διάλεγαν τους παίκτες που δεν ήταν μόνο καλοί παίκτες, αλλά ήταν και καλά παιδιά. Θέλαμε το ταλέντο και το είχαμε. Πάντα παίζαμε ως ομάδα, δεν υπήρχε καμία αντιπαλότητα και το πιο σημαντικό σε κάθε ματς ήταν  να νικήσουμε, όχι πόσους πόντους θα σκοράρουμε. Κανέναν δεν τον ένοιαζε πόσα καλάθια θα πετύχει, μόνο η νίκη. Μην ξεχνάμε ότι εκείνα τα χρόνια η σεζόν στην Ευρώπη ήταν μικρότερη. Ήταν πιο εύκολο να φτάσεις σε έναν τελικό, αλλά οι αντίπαλοί μας ήταν σκληροί έτσι και αλλιώς. Και είχαμε το ιταλικό πρωτάθλημα που ήταν τόσο δύσκολο. Έπρεπε να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα”. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button