Μπάσκετ

Λιόλιος: «Το θέμα της διαιτησίας μπορεί να λυθεί και θα λυθεί»

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ υποσχέθηκε κινήσεις ενότητας στο μπάσκετ και δεσμεύτηκε για βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας.

Τη βεβαιότητα πως θα διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ελληνική διαιτησία εξέφρασε ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ παρέστη στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ για την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League και έκανε έκκληση για ενότητα και εμπιστοσύνη.

«Η χαρά μετά την εκλογή μου κράτησε δέκα λεπτά, μετά μπήκε η ευθύνη. Οφείλουμε πολλά στον κ. Βασιλακόπουλο, εξαιτίας του ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν πήγαν καλά τα πράγματα και τον τελευταίο χρόνο είχαμε τη μαύρη σελίδα της ανωμαλίας να μπει το μπάσκετ σε διοίκηση πρωτοδικείου. Στις 13 Σεπτεμβρίου όλα τα σωματεία μού είπαν ένα πράγμα: μην κάνεις πίσω. Κι εγώ τους απάντησα ότι δεν θα κάνω πίσω. Η βασική αρχή της επόμενης μέρας είναι ότι το μπάσκετ δεν χωρίζεται σε χρώματα ή κατηγορίες. Είναι ενιαίο και όλοι θα προχωρήσουμε μαζί. Στις 13 Σεπτεμβρίου δεν έχασε κανείς, κέρδισε το μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ήταν μαζί μου και ποιος όχι. Πάμε όλοι μαζί από εδώ και πέρα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι σχέσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ τα τελευταία χρόνια ήταν περίεργες, γιατί η ΕΟΚ ήταν πάνω από τον ΕΣΑΚΕ και τον έλεγχε. Λάθος! Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Δεν υπάρχει ερασιτεχνικό και επαγγελματικό μπάσκετ. Αν δεν στηρίξουμε το ερασιτεχνικό μπάσκετ, δεν θα υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Αν δεν στηρίξει η ομοσπονδία τον ΕΣΑΚΕ, δεν θα υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτό είναι ανωμαλία και θα αλλάξει. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα, αυτό πρεσβεύω εγώ και θα το δείτε άμεσα. Οι ενέργειες θα είναι ενωτικές. Το θέμα της διαιτησίας μπορεί να λυθεί και θα λυθεί, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Θέλω να κριθώ πολύ αυστηρά για το θέμα αυτό, αλλά δίκαια. Η κοινή μας συνεργασία έχει έναν βασικό στόχο. Στο τέλος της διαδρομής, η αρμονική συνεργασία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ πρέπει να αντικατοπτρίζει τη θέση του Έλληνα αθλητή. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, που με έβγαλε η Εθνική στους δρόμους και αυτό δεν θα μου το πάρει ποτέ κανείς».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button