ΓενικάΜουσική

Κορονοϊός: Πέθανε ο μουσικός των Stranglers Dave Greenfield

Νικήθηκε από τον ιό Covid-19 ο Dave Greenfield μουσικός των θρυλικών Stranglers

Ο Dave Greenfield, 71 ετών, πέθανε το απόγευμα της 3ης Μαΐου. Μολύνθηκε από τον ιό μετά από παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο για καρδιακά προβλήματα.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook οι The Stranglers ανακοίνωσαν το θάνατο του.

Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι που ανακοινώνουμε τον πρόωρο θάνατο του θρύλου του keybord Dave Greenfield το απόγευμα της 3ης Μαΐου 2020. Μετά από μια παραμονή στο νοσοκομείο για καρδιακά προβλήματα, ο Dave διαγνώστηκε θετικός στον ιό Covid-19 την περασμένη Κυριακή, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη του την προηγούμενη νύχτα. Ο Dave υπήρξε ενεργός στο συγκρότημα από τότε που συμμετείχε για πρώτη φορά στα τέλη του 1975 και η μουσική του ήταν παγκοσμίως γνωστή κατά τη διάρκεια της 45χρονης καριέρας του στους The Stranglers. Ήταν ένας αξιαγάπητος, φιλικός και εκκεντρικός χαρακτήρας που είχε πάντα χρόνο να συνομιλήσει με όλους.

The Stranglers

Έχουμε λάβει τα παρακάτω συλλυπητήρια μηνύματα:

“Το απόγευμα της Κυριακής της 3ης Μαΐου, ο αγαπημένος μου φίλος και ο μακροχρόνια συνάδελφός μου για 45 χρόνια, η μουσική ιδιοφυΐα ο Dave Greenfield, απεβίωσε ως ένα από τα θύματα της Μεγάλης Πανδημίας του 2020. Όλοι εμείς στην παγκόσμια οικογένεια Stranglers θρηνούμε και στέλνουμε τα ειλικρινά συλλυπητήριά μας στην Pam”, Jean-Jacques Burnel μπασίστας των Stranglers.

Ο ντράμερ Jet Black είπε: “Χάσαμε έναν αγαπητό φίλο και μεγαλοφυία της μουσικής, όπως και ολόκληρος ο κόσμος. Ο Dave ήταν απόλυτα φυσικός στη μουσική. Μαζί, κάναμε περιοδείες ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο και ήταν σαφές ότι λατρεύονταν από εκατομμύρια. Ένα τεράστιο ταλέντο, μια μεγάλη απώλεια, μας λείπει πολύ”.

Ο σημερινός τραγουδιστής και κιθαρίστας Baz Warne τον αποχαιρέτησε με τα ακόλουθα λόγια: “Σήμερα χάσαμε έναν αληθινό καινοτόμο, έναν μουσικό θρύλο και έναν από τους αγαπημένους μου φίλους. Η λέξη μεγαλοφυία είναι πολύ εύκολη σε αυτή την εποχή, αλλά ο Dave Greenfield ήταν σίγουρα. Σταθήκαμε μαζί στην ίδια πλευρά της σκηνής για 20 χρόνια, γελάσαμε, αστειευτήκαμε και μοιραστήκαμε τη ζωή μας με τον τρόπο που μόνο οι σύντροφοι του συγκροτήματος μπορούν. Θα μου λείψει για πάντα. Οι σκέψεις και οι καρδιές μας είναι με τη σύζυγό του Pam , και στα εκατομμύρια των οπαδών που τον λάτρευαν. Δεν θα είναι ποτέ ισότιμος”.

Ο διευθυντής της μπάντας Sil Willcox είπε: “Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, ο Dave ήταν μια ευγενική, γενναιόδωρη ψυχή που είχε χρόνο για οποιονδήποτε και για όλους. Ήταν προνόμιο μου να τον γνωρίζω ως στενό φίλο και υπήρξα διευθυντής του για πάνω από 40 χρόνια. Οι σκέψεις μας είναι με τη σύζυγό του Pam σε αυτή τη θλιβερή στιγμή”.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button