Ποδόσφαιρο

Μία νέα αρχή;

Η έλευση του Χερμάν Μπούργος στον Άρη συμπίπτει με το καλύτερο παιχνίδι που έχει κάνει ο Ιτούρμπε εδώ και πολύ καιρό, αλλά και με την πρώτη ασίστ του Μπερτόγλιο από τον Οκτώβριο και μετά.

Η συμφωνία του Άρη με τον Μπούργος έφερε μεταξύ άλλων μία αισιοδοξία για βελτιωμένη εικόνα των Λατίνων παικτών. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ιτούρμπε, ο Ματέο Γκαρσία και ο Μπερτόγλιο δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα και ο νέος προπονητής του Άρη θα είχε την ευθύνη να τους βοηθήσει να «αναγεννηθούν».

Το πρώτο θετικό δείγμα ήρθε από τον Ιτούρμπε. Ο Παραγουανός έδειξε να μπαίνει με άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ήταν δραστήριος, έκανε σωστές κινήσεις και απειλούσε συνεχόμενα, με κερασάκι στην τούρτα το γκολ που πέτυχε για το 3-0. Ο Άρης δεδομένα χρειάζεται τον καλό Ιτούρμπε, τόσο για τους επερχόμενους «τελικούς» όσο και για την επόμενη χρονιά στην οποία δεδομένα ο 29χρονος θα παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, την πρώτη του ασίστ μετά από τον Οκτώβριο έδωσε ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός θύμισε τον περσινό του εαυτό, όταν έμπαινε από τον πάγκο και μπορούσε με μία κίνηση να αλλάξει το παιχνίδι. Προφανώς το συγκεκριμένο θετικό δείγμα δεν αποτελεί «εγγύηση» για μία νέα αρχή, είναι όμως μία θετική ένδειξη.

Φυσικά ο Μπούργος θα κάνει την προσπάθεια του και με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός όσο φιλότιμος είναι στην άμυνα, τόσο δεν του βγαίνει τίποτα στο επιθετικό κομμάτι. Με δεδομένο ότι οι καλύτερες μέρες του στον Άρη ήταν με τον Πάκο Ερέρα, η παρουσία ενός ακόμη ανθρώπου που μιλάει την ίδια γλώσσα ίσως αποδειχθεί καθοριστική. Ακόμη και αν ο Ματέο δεν μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη του Άρη, όπως αρκετοί οραματίζονταν, σίγουρα είναι ικανός να αποδώσει σε ψηλότερο επίπεδο από ότι τον βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button