Ποδόσφαιρο

Θα είναι αυτήν τη φορά «διδακτικό» το πάθημα;

Η συνεργασία του Κώστα Μήτρογλου με τον Άρη ολοκληρώθηκε και πλέον το ερώτημα είναι αν οι κιτρινόμαυροι έμαθαν από αυτό το λάθος.

Μέσα στα προηγούμενα χρόνια ο Άρης έχει επενδύσει και πάλι σε περιπτώσεις όπως αυτή του Κώστα Μήτρογλου. Τρανό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ματζίντ Μπουγκερά, του Αλγερινού κάποτε κορυφαίου ποδοσφαιριστή που ήταν ήδη… βετεράνος όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη. Παρόμοια επιλογή ήταν και του Τζιμπούρ την ίδια χρονιά, με διάφορους ποδοσφαιριστές να ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή, μέχρι να έρθει ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο Μήτρογλου όμως ήταν το καλύτερο παράδειγμα «λάθους» για την ομάδα. Όταν λοιπόν ο Άρης τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν «μια ανάσα» από την συμφωνία με τον Μπαράλες, προέκυψε ξαφνικά η περίπτωση του. Από την μία ένας παίκτης ο οποίος ξέρεις τι θα σου δώσει, αλλά δεν έχει φανταχτερό όνομα, από την άλλη ο Κώστας Μήτρογλου.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Μήτρογλου υπήρξε ο κορυφαίος επιθετικός της Ελλάδας για πολλά χρόνια, ένας παίκτης που έχει φτάσει μέχρι τον τελικό του Europa League με την Μπενφίκα, ένας παίκτης που αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Φούλαμ, όταν εκείνη αγωνιζόταν στην Premier League.

Την απόφαση ανάμεσα στους δύο πήρε ο Θόδωρος Καρυπίδης, διαλέγοντας τον Μήτρογλου με την συνέχεια να είναι γνωστή. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μηδενική προσφορά, ενός παίκτη που με διάφορους τρόπους μόνο κακό έκανε στην ομάδα. Δεδομένα η περίπτωση Μήτρογλου είναι μία «ήττα» του Άρη, το θέμα είναι όμως αυτή η ήττα να είναι διδακτική.

Αυτό το (πανάκριβο) μάθημα, ο Άρης πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν του. Στο επόμενο δίλλημα τέτοιου είδους πρέπει να παρθεί μία απόφαση με γνώμονα το αύριο, όχι το χθες. Άλλωστε για κάθε Μπεργκ που έρχεται στην Ελλάδα και αναγεννιέται υπάρχουν πέντε Μήτρογλου που απλά έρχονται να κάνουν διακοπές απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα παχυλό συμβόλαιο.

Τέλος, ακόμη και οι «λάθος» αποφάσεις πρέπει να έχουν μία λογική. Πρέπει να είναι σύμφωνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο. Λάθη θα γίνουν, αυτό είναι αναπόφευκτο, αλλά διαφορετική ζημιά προκαλεί το να μην βγει ο φθηνότερος Μπαράλες, ο οποίος στο φινάλε γνωρίζει τον Μάντζιο και δεν δημιουργεί προβλήματα, και διαφορετική ζημιά προκαλεί ο πανάκριβος Μήτρογλου με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button