ΓενικάΜουσική

Η Rykarda Parasol μας ταξιδεύει στο φως στο νέο κανάλι του Yellow στο SoundCloud

Η σπουδαία δημιουργός Rykarda Parasol πολύ σύντομα θα είναι κοντά μας ON AIR! Θα έχουμε την τιμή να μιλήσει ζωντανά στο Yellow!

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Yellow Radio μια σπουδαία καλλιτέχνιδα και δημιουργό.

Όπως έχουμε προαναφέρει, η Rykarda Parasol, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ανεξάρτητης Rock σκηνής, θα μιλήσει ζωντανά στο ραδιόφωνο μας. Η Rykarda είναι μια από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες του Yellow και αν και σπάνια δίνει συνεντεύξεις αποδέχθηκε την πρόταση μας για να μιλήσει ON AIR δίνοντας μας μεγάλη χαρά.

Rykarda Parasol

“Θέλω να σας δώσω κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση, που είναι η χαρά του στοχασμού. Ο ήχος είναι σαν τις απολαύσεις της σάρκας, αλλά οι λέξεις είναι καρδιά και αγάπη”, Rykarda Parasol.

Η Rykarda Parasol, μουσικός, συγγραφέας και καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1970 στο Σαν Φρανσίσκο όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς ήταν μετανάστες, η μητέρα της Σουηδή κι ο πατέρας της Εβραίος από την Πολωνία. Γνώρισε την Αμερικανική παράδοση παράλληλα με πολλούς πολιτισμούς και κουλτούρες, πολιτιστικές συγκρούσεις καθώς βίωσε τους πολέμους και τους διωγμούς των γονιών της.

Rykarda Parasol

Σπούδασε στη Γαλλία όπου και ζει τον περισσότερο καιρό και γράφει, παίζει ζωντανά με την μπάντα της στη Βαρσοβία και κάνει τις ηχογραφήσεις των δίσκων της στο Σαν Φρανσίσκο.

Σαν ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα που είναι χρηματοδοτεί η ίδια όλα της τα έργα κάνοντας τα πάντα, από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση μέχρι την παραγωγή και την κυκλοφορία των δίσκων.

Rykarda Parasol

Ενώ την έχουν παρομοιάσει με τους Nick Cave, Lou Reed, Nico, Marianne Faithful, PJ Harvey ακόμα με τον Jim Morrison η Rykarda δεν έχει επηρεαστεί ούτε εμπνευστεί από κανέναν καλλιτέχνη ή άνθρωπο γενικότερα. Έχει επηρεαστεί από μια τεράστια σειρά ποίησης και λογοτεχνίας όπως των Christina Rossetti και William Faulkner και από τα ταξίδια που έχει κάνει βιώνοντας την ψυχολογία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό των ανθρώπων σ όλο τον κόσμο.

Τα τραγούδια που γράφει είναι στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και πηγή έμπνευσης της είναι οι εμπειρίες της.

Το τελευταίο της άλμπουμ The Color Of Destruction κυκλοφόρησε το 2015 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Rykarda Parasol

Στο σημερινό Mixtape, ακολουθούμε την Rykarda σε ένα μουσικό ταξίδι που φαίνεται αρχικά σκοτεινό αλλά μόλις αφεθούμε ελεύθεροι να το νιώσουμε τότε θα μπορέσουμε να δούμε το μήνυμα ελπίδας και την αχτίδα φωτός που εκπέμπει… τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο νέο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud, https://soundcloud.com/user-152801005

Σας ευχόμαστε καλή ακρόαση!

1.00:00 Your Safety Is My Concern, 2.02:13 The Ruin And The Change, 3.05:15 Valborg’s Eve, 4.09:58 Cloak Of Comedy, 5.14:03 Night On Red River, 6.19:42 A Drinking Song, 7.23:13 Ready To Burn, 8.28:40 Texas Midnight Radio, 9.32:39 Widow In White, 10.37:18 No Sir, 11.41:48 Oh My Blood, 12.46:55 She’s Like Heroin To Me, 13.49:42 Arrival A Rival, 14.54:53 Island Of The Dead

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button