Ποδόσφαιρο

Η πίεση του Άρη, οι ευκαιρίες και η ενεργοποίηση του… κλέφτη Γκάμα

Ο Άρης έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, που λίγο ή πολύ όλοι οι παίκτες ακολουθούν.

Οι κιτρινόμαυροι του Άκη Μάντζιου από την στιγμή που ο Έλληνας τεχνικός ήρθε στην ομάδα έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του. Σε έναν τρόπο παιχνιδιού με πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου που στοχεύει στο να αναγκάσει τον αντίπαλο να κάνει λάθη,.

Αυτό άλλωστε το δείχνουν και οι αριθμοί, με τους παίκτες του Μάντζιου να έχουν συνολικά 432 κλεψίματα, μόλις επτά λιγότερα από τον πρώτο της κατηγορίας ΠΑΣ Γιάννινα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Άρης έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, ενώ μέσα από την πίεση ψηλά προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας με τον Ατρόμητο.

Εντυπωσιακή είναι και η ενεργοποίηση του Γκάμα. Ο Πορτογάλος έχει την φήμη ότι δεν «μαρκάρει» κάτι που δεν είναι άδικο αν αναλογιστεί κανείς όσο είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια.

Πέρυσι σε 34 αγώνες στο πρωτάθλημα ο Γκάμα μέτρησε μόλις 22 κλεψίματα, δηλαδή 0,6 ανά αγώνα. Φέτος ο Πορτογάλος σε οκτώ αγώνες (δεν υπολογίζεται το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που βγήκε στο ημίωρο) έχει ήδη μετρήσει 1,6 κλεψίματα ανά αγώνα, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.

Η καλύτερη παρουσία του καταγράφεται με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου είχε 4 κλεψίματα σε εκείνο το παιχνίδι.

Όχι ότι αυτό σημαίνει πως ο Γκάμα έγινε… Μαντσίνι και γυρνάει πίσω να μαρκάρει σε κάθε παιχνίδι, αλλά δείχνει πως λιγότερο ή περισσότερο άπαντες αλλάζουν τον τρόπο του παιχνιδιού τους και προσαρμόζονται σε αυτό που ζητάει η ομάδα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button