Ποδόσφαιρο

Γκαστόν: Ο Αλκαράθ, η κατάκτηση του Sudamericana και η Εθνική Ουρουγουάης

Έναν παίκτη με παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο θέλει να αποκτήσει ο Άρης στο πρόσωπο του Σίλβα Γκαστόν.

Ο 26χρονος έχει προλάβει ήδη να κάνει αρκετά πράγματα στην καριέρα του, έχοντας ακόμη ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Σε οκτώ χρόνια επαγγελματικής καριέρας έχει παίξει σε Ουρουγουάη, Αργεντινή, Ιταλία και Ισπανία, έχοντας αποκτήσει εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματος σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Μάλιστα στην παρουσία του στην Ισπανία το 2016 έπαιξε υπό τις οδηγίες ενός πρώην “κιτρινόμαυρου”, του Λούκας Αλκαράθ! Στο τρίτο(!) πέρασμα του από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του ο Ισπανός τεχνικός είχε για επτά μήνες τον Γκαστόν στην ομάδα του.

Σε ότι έχει να κάνει με την Λατινική Αμερική έχει συμμετοχές στο κορυφαίος επίπεδο, με 13 αγώνες στο Κόπα Λιμπερταδόρες και 16 στο Σουνταμερικάνα.

Μάλιστα το 2017 έφτασε στην κατάκτηση του Σουνταμερικανα με την φανέλα της Ιντεμπεντιέντε. Εκεί έπαιξε 90 λεπτά στον πρώτο τελικό ως στόπερ στην νίκη της ομάδας του με 2-1, ενώ στον δεύτερο τελικό μπήκε ως δεξί μπακ στα τελευταία λεπτά με την ομάδα του να κρατάει το 1-1 και να κατακτάει τον τίτλο απέναντι στην Φλαμένγκο.

Ακόμη έχει 19 αγώνες με την ανδρική ομάδα της Ουρουγουάης, έχοντας μάλιστα τον ρόλο του αριστερού μπακ! Βρέθηκε στο ρόστερ στις τελικές φάσεις των δύο τελευταίων μουντιάλ, χωρίς όμως να βρει χρόνο συμμετοχής.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button