Ποδόσφαιρο

Για να το πούμε λαϊκά… πόση ξεφτίλα αντέχετε;

O Άρης συνεχίζει να κλείνει στόματα, με τους εκπροσώπους του εξυγιαντικού μπλοκ να συνεχίζουν να ξεφτιλίζονται στα μάτια όλης της Ελλάδος.

Αρχικά να πούμε ότι είναι εντυπωσιακό ότι δε πιάνετε σημείο ούτε… καταλάθος! Έτσι ρε παιδί μου, να πούμε ότι με το 33% που έχετε κάποια φορά πετύχατε σε μια πρόβλεψη. Μαθηματικά θα έπρεπε μία φορά να δικαιωθείτε, αλλά έχετε καταφέρει να κάνετε τον κουβά… δεύτερο σπίτι σας.

Δε χρειάζεται καν να πάμε πίσω από τους προηγούμενους έξι μήνες. Μην αναφερθούμε στο γκολ του Φορτούνη που πήγαινε να κόψει την Ευρώπη του Άρη όταν ήσασταν σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός «θα το δώσει» στον Άρη. Για το κύπελλο που στο 1-0 «έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό» και τη σιγουριά σας μετά το 1-1 ότι ο Άρης θα κάνει δύο νίκες στα πλέι-οφ. Άντε να τα αφήσουμε αυτά στην άκρη.

Πάμε στην ξεφτίλα τον τελευταίων έξι μηνών, αρχής γενομένης του Μαρτίου. Ο Άρης δικαιώθηκε από το CAS (άλλη σειρά από… κουβάδες εκεί, αλλά που να τα χωρέσουμε όλα σε ένα άρθρο;) και έπαιζε με τον αήττητο Ολυμπιακό έχοντας εξασφαλίσει την είσοδο του στα πλέι-οφ.

Τότε πάλι έκαναν την εμφάνιση τους οι γνωστοί προφήτες της συμφοράς. Λεγόταν ότι ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και δε πρόκειται αυτό να αλλάξει στο Βικελίδης, «άντε να τους δώσει την ισοπαλία» έγραφαν οι άνθρωποι που τα ποσοστά ευστοχίας τους δε του βάζουν ούτε στη βουλή.

Να θυμίσουμε τι έγινε τελικά; Το ματς 2-1 και ο Άρης σπάει με μαγκιά το αήττητο του Ολυμπιακού, κάτι που δεν είχε κάνει κανένας από τους «εχθρούς» του από την εξυγίανση σε ολόκληρη τη χρονιά.

Φυσικά μετά είχαμε και το παιχνίδι των πλέι-οφ. Τότε που οι φωτεινοί παντογνώστες μας έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός το έχει δώσει. Ότι από τη στιγμή που ο Άρης χρειάζεται τη νίκη για την Ευρώπη δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα του Μαρτίνς να κερδίσει, σε τελική ανάλυση… για την ΑΕΚ θα έπαιζαν;

Το να κερδίσει ο Άρης δε θα ήταν παράλογο, ούτε θα αποδείκνυε κάτι. Αλλά ακόμη και τότε κουβά πήγατε. Οι κιτρινόμαυροι δε κέρδισαν ένα ματς που μπορούσαν να κερδίσουν. Γιατί; Επειδή έπαιξαν άσχημα και επειδή κανείς δε τους κάνει τη χάρη.

Φτάνουμε τέλος και στο χθεσινό παιχνίδι. Τα λαμπρά μυαλά του τόπου λοιπόν μας διαβεβαίωναν ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει. Δε γίνεται ο Άρης να τον αφήσει στο -7 από την κορυφή, δε θα προσπαθούσε καν.

Και όμως το χθεσινό ματς ξεγύμνωσε ακόμη παραπάνω την αστεία αυτή προπαγάνδα. Το παραμυθάκι κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος για μία ακόμη φορά. Όχι απλά ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά το έκανε κόντρα σε μία σφαγιαστική διαιτησία με μαγκιά και τσαμπουκά!

Για όσους λοιπόν διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για το διπλό τους Ολυμπιακού, να ευχηθούμε… περαστικά και να ρωτήσουμε, πραγματικά πόση ξεφτίλα αντέχετε; Είναι ειλικρινής απορία, δε θέλετε κάποια στιγμή να σταματήσετε να εκτίθεστε;

Όχι τίποτα άλλο, παίρνετε και τον κόσμο στον λαιμό σας με τη σιγουριά σας και χάνει μισθούς μηνών επειδή ακούει τους «ειδικούς» σας.

Είναι βέβαια απορίας άξιο το γιατί πιστεύατε ότι θα συμβούν τέτοιου είδους πράγματα. Τα έχετε δει μήπως πουθενά αλλού; Θεωρείται ότι π.χ. αν ήταν άλλες ομάδες του Big-5 σε παρόμοιες καταστάσεις θα υπήρχαν… χάρες; Κάποιος θα έλεγε ότι μάλλον κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button