Γενικά

Αλληλεγγύη στην Ιταλία από Κίνα, Κούβα και Βενεζουέλα

Αλληλεγγύη στη σκληρά δοκιμαζόμενη από την πανδημία Ιταλία, δείχνουν έμπρακτα Κίνα, Κούβα και Βενεζουέλα

Η αλληλεγγύη και η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκκλήσεις της Ιταλίας ήταν δηλώσεις συμπάθειας και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της χώρας να δηλώνει πως οι χώρες της ΕΕ απέφυγαν να στείλουν γιατρούς μπροστά στον φόβο μετάδοσης του ιού.

Οι μόνες χώρες που πρακτικά ανταποκρίθηκαν τη δύσκολη ώρα, προσφέροντας τεχνογνωσία και ιατρική στήριξη στη δοκιμαζόμενη Ιταλία ήταν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Κίνα. Την Παρασκευή το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο το κινεζικό αεροσκάφος που μετέφερε γιατρούς, νοσηλευτές, καθώς και 31 τόνους ιατρικού υλικού, ειδικό εξοπλισμό για μονάδες εντατικής θεραπείας, χιλιάδες προστατευτικές μάσκες και αντιϊκά φάρμακα.

Οι τρεις χώρες πλήττονται στον ένα ή άλλο βαθμό από κυρώσεις και εμπάργκο των ΗΠΑ, που βαρύνουν όπως είναι ευνόητο κυρίως τη Βενεζουέλα και την Κούβα στον τομέα της υγείας – μεταξύ πολλών άλλων -, παρόλα αυτά, το επίπεδο της περίθαλψης και της ιατρικής εκπαίδευσης σε αυτές της χώρας, καθιστά περιζήτητες της υπηρεσίες των γιατρών τους σε μια από τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες της Ευρώπης, που όμως βρέθηκε παντελώς απροετοίμαστη μπροστά στην έκταση της πανδημίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας δήλωσε: “Αυτές είναι στιγμές αλληλεγγύης, κατανόησης της υγείας ως ανθρώπινου δικαιώματος, ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών μας προκλήσεων, αξιών που είναι καίριες για τις ανθρωπιστικές πρακτικές της Επανάστασης και του λαού μας. “

Ένας Ιταλός κοινωνιολόγος έγραψε στο Twitter: «Στη Λομβαρδία (όπου κυβερνούν οι ακροδεξιοί) εκτός από Κινέζους, δέχονται βοήθεια από Βενεζουελάνους και Κουβανούς γιατρούς. Η κατάσταση είναι μάλλον σουρεαλιστική».

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button