ΓενικάΜουσική

Ακούστε το “Vasto”, το νέο τραγούδι των Cabaret Voltaire μετά από 26 χρόνια

Μία πρώτη γεύση από τον επερχόμενο δίσκο, Shadow of Fear, των Cabaret Voltaire με το καινούριο τους τραγούδι

Επιστρέφουν στη δισκογραφία οι Cabaret Voltaire ύστερα από 26 χρόνια και το The Conversation του 1994. Ο νέος δίσκος θα έχει τον τίτλο Shadow of Fear και θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου από την Mute. Θα είναι επίσης η πρώτη κυκλοφορία για τους Cabaret Voltaire με μοναδικό μέλος τον Richard H. Kirk που υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας. Μαζί με την ανακοίνωση του δίσκου δόθηκε στην κυκλοφορία και το πρώτο του Single, το “Vasto”, για να πάρουμε μια ιδέα για το τι έπεται.

Ο Richard H. Kirk δήλωσε για το επερχόμενο άλμπουμ: “Ολοκληρώθηκε με το που άρχισε η περίεργη κατάσταση. Το Shadow of Fear έχει την αίσθηση ενός περίεργα ταιριαστού τίτλου. Η τωρινή κατάσταση δεν είχε ιδιαίτερη επιρροή στο τι έκανα, όλο το φωνητικό περιεχόμενο ήταν ήδη έτοιμο πριν αρχίσει ο πανικός, αλλά ίσως, λόγω της κάπως παρανοϊκής φύσης μου, υπάρχουν υπαινιγμοί σχετικά με την παράξενη τροπή των πραγμάτων και σχετίζεται με την τωρινή κατάσταση”.

Cabaret Voltaire

Οι Cabaret Voltaire ήταν πιθανώς ένα από τα πιο παραγωγικά και υποτιμημένα ηλεκτρονικά / βιομηχανικά συγκροτήματα που υπήρξαν ποτέ. Δημιουργήθηκαν στο Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας το 1974 και διαλύθηκαν το 1994. Αρχικά επηρεασμένοι από τους Roxy Music και Eno, πειραματίστηκαν ηχητικά χρησιμοποιώντας ελάχιστο εξοπλισμό και αυτές οι ηχογραφήσεις κυκλοφόρησαν με τον τίτλο “Methodology”.

Με την έκρηξη του πανκ άρχισαν και τις ζωντανές εμφανίσεις. Μέλη της μπάντας ήταν οι Stephen Mallinder, Richard H Kirk και Chris Watson. Οι αρχικοί τους δίσκοι επηρεάστηκαν από καλλιτέχνες όπως ο Can.

Cabaret Voltaire

Κυκλοφόρησαν μερικά λαμπρά άλμπουμ στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’80 όπως Mix-Up (1979), The Voice of America (1980), Red Mecca (1981), 2×45 (1982), Crackdown (1983), Microphonies (1984), The Covenant, The Sword and the Arm of the Lord (1985), Code (1987), Groovy Laidback & Nasty (1990), Body & Soul (1991), Plasticity (1992), International Language (1993) και The Conversation (1994). Το καλύτερο άλμπουμ τους είναι μια συλλογή που ονομάζεται Radiation που βγήκε μετά τη διάσπασή τους, η οποία περιλαμβάνει τραγούδια από τις συμμετοχές τους στο BBC Radio 1.

Cabaret Voltaire

Τα τελευταία χρόνια ο Richard H. Kirk αναβιώνει το όνομα Cabaret Voltaire με μία σειρά Live εμφανίσεων και τώρα με την κυκλοφορία του νέου δίσκου.

Το ήθος, οι ιδέες, τα θέματα και οι ανησυχίες του Cabaret Voltaire παραμένουν τόσο συναφή σήμερα όσο ήταν ποτέ, ήταν απλά μπροστά από την εποχή τους.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button