ΓενικάΜουσική

Ακούστε το νέο τραγούδι των Fontaines D.C.: “I Don’t Belong” (δεν ανήκω) (video)

Οι Δουβλινέζοι Fontaines D.C. μόλις κυκλοφόρησαν το καινούριο τους τραγούδι

Μετά το πολυσυζητημένο τους περσινό ντεμπούτο “Dogrel”, οι Δουβλινέζοι Fontaines D.C. δεν έχουν κάτσει σε ησυχία, μιας και έχουν ήδη στα σκαριά τον δεύτερο δίσκο τους A Hero’s Death, που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιουλίου από την Partisan.

Ως τώρα είχαμε ακούσει το ομώνυμο κομμάτι της επερχόμενης δουλειάς τους, αλλά οι Fontaines D.C. κυκλοφορούν άλλο ένα κομμάτι από αυτή, το “I Don’t Belong”. Είναι το μάλλον καλύτερο δείγμα που μας έχουν δώσει οι πιτσιρικάδες Post Punks από το Δουβλίνο μέχρι σήμερα και κάτι μας λέει ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν το στοίχημα του “δεύτερου δύσκολου δίσκου”.

Fontaines D.C.

Το βίντεο σκηνοθέτησε ο μπασίστας του συγκροτήματος Connor Deegan III από απόσταση, καθώς ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει ακόμα στους κατοίκους της Ιρλανδίας να μετακινηθούν. Πρωταγωνιστεί ο τραγουδιστής του σχήματος Grian Chatten.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Upset Magazine ο Chatten εξηγεί το περιεχόμενο των στίχων λέγοντας πως: “Είναι μία απόρριψη για τις προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι αφοσιωμένοι σε σένα. Αυτό το συναίσθημα του «δεν ανήκω σε κανέναν», μπορεί να είναι απελευθερωτικό, όμως ταυτόχρονα είναι λυπηρό και μοναχικό…

Μία στροφή περιγράφει έναν στρατιώτη όπου η χώρα του τον επαινεί για τη γενναιότητα του, όμως εκείνος απορρίπτει τον έπαινο πετώντας το μετάλλιο που του δίνουν…

Η επόμενη στροφή περιγράφει έναν τύπο που προκαλεί φασαρία σε ένα μπαρ και αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε φιλία ή κίνηση καλοσύνης, διαλέγοντας να παραμείνει στη “λάθος γωνία”.

Fontaines D.C.

Το βίντεο κλιπ θέλει να αποδώσει την ατμόσφαιρα των στίχων και κλείνει δείχνοντας τον τραγουδιστή να βυθίζεται στη θάλασσα, εξαντλημένος από τις ίδιες του τις σκέψεις.

Το “I Don’t Belong” δεν επιλέχθηκε τυχαία ως το πρώτο τραγούδι του δεύτερού τους δίσκου. Σύμφωνα με το συγκρότημα, είναι μία “δήλωση” όπως είναι και το κομμάτι “Big” με το οποίο ξεκινάει ο πρώτος τους δίσκος και στο οποίο οι Fontaines D.C. δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν κάτι να πουν και να θίξουν με τα τραγούδια τους. 

Fontaines D.C.

Οι Fontaines D.C. δημιουργήθηκαν στο Δουβλίνο το 2016 επισημαίνοντας μας ότι το Post Punk και έχει λόγο ύπαρξης και μπορεί να μας χαρίσει όμορφες και συναισθηματικές στιγμές με ξεσπάσματα, στιχουργικές ανησυχίες, προβληματισμούς, γρήγορο μπάσο και εκρηκτικά τύμπανα. Πήραν το όνομα τους από τον Johnny Fontaine, έναν χαρακτήρα στην ταινία “Ο Νονός” προσθέτοντας και τα αρχικά DC που αντιπροσωπεύουν το “Dublin City”. Η μπάντα αποτελείται από τους Grian Chatten, Conor Deegan III, Carlos O’Connell, Conor Curley και Tom Coll.

Πάμε να ακούσουμε τους Fontaines D.C. … να πετάνε το μετάλλιο που τους δίνουν… Σας προτείνουμε να ανεβάσετε την ένταση…

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button