Ποδόσφαιρο

ΑΕΚ-Άρης: Ο πρώτος τελικός της ιστορίας, η εκδρομή στην Αθήνα και η “σφυρίχτρα”

Ένα ζευγάρι με μεγάλη ιστορία αναμετράται σήμερα, καθώς η ΑΕΚ και ο (τότε πρωταθλητής) Άρης είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στον πρώτο τελικό της ιστορίας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε προηγουμένως κατακτήσει το Ελληνικό πρωτάθλημα και ήθελε να διπλασιάσει τα τρόπαια της στην σεζόν, ενώ η ΑΕΚ είχε ως στόχο την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου της ιστορίας.

Ο τελικός έγινε στην Αθήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τότε, 88 χρόνια πριν οι φίλοι του Άρη δεν είχαν αφήσει την αγαπημένη τους ομάδα μόνη της.

Είχαν τότε οργανωθεί δύο εκδρομές, με τρόπους που σήμερα μοιάζουν… αντισυμβατικοί. Οι μισοί φίλοι του Άρη είχαν ταξιδέψει σιδηροδρομικός, ενώ οι υπόλοιποι είχαν επιλέξει ως μέσο μεταφοράς το ατμόπλοιο!

Το αποτέλεσμα πάντως δεν δικαίωσε τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με 5-3 σε μία μέρα που δεν έπιασαν τα συνηθισμένα στάνταρ της απόδοσης τους.

Ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά στα φύλλα της εποχής έγινε για τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ασπρογέρακα ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως “12ος παίκτης’ της ΑΕΚ. Η ομάδα της Αθήνας στην αρχή είχε προτείνει… μέλος της για να διευθύνει την αναμέτρηση, ενώ τελικά επέβαλλαν τον Ασπρογέρακα.

Τα μέσα της εποχής μίλησαν για δύο γκολ που ήταν ξεκάθαρα οφ-σάιντ, αλλά και για παίκτη του Άρη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η σύνθεση του Άρη: Κατράντζος, Βικελίδης, Οικονόμου, Κατσαούνης, Δαναλιάν, Βικελίδης, Βογδάνου, Αγγελάκης, Κίτσος, Καλογιάννης, Αργυριάδης.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button