Μπάσκετ

Ήττα (75-93) από τον Παναθηναϊκό και τώρα… Μεσολόγγι

Ο Άρης άντεξε για 37 λεπτά στην πίεση του Παναθηναϊκού. Ο εξαιρετικός Ντεκόζι και οι 22 πόντοι που σκόραρε δεν έφτασαν στην προσπάθεια του Άρη, που γνώρισε την ήττα με 75-93. Άπαντες στους κίτρινους στρέφουν την προσοχή τους στον «τελικό» με το Μεσολόγγι.

Ο Άρης ξεκίνησε με του Σούλερ, ΝτεΚόζι, Τσάλμερς, Κουζέλογλου και Χαριτόπουλο στην αρχική 5άδα.

Τζαμάλ Σούλερ και Μάριο Λιτλ αγωνίστηκαν στην σημερινή αναμέτρηση, οι οποίοι ήταν αμφίβολοι πριν το τζάμπολ.

Ο Άρης έδειξε δυνατά στο ξεκίνημα και με δύο τρίποντα του ΝτεΚόζι και του Σούλερ έκανε το 6-4, όμως ο Νέντοβιτς απάντησε για τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο τρόπο για το 6-10.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Ο Σούλερ συνεργάστηκαν όμορφα για το 13-17.

Μπορεί οι πράσινοι να πήραν «κεφάλι» 8 πόντων με το γκολ φάουλ του Μποχωρίδη και το τρίποντο του Σαντ Ρος (15-23), όμως το πάθος του Άρη και οι καλές άμυνες των τελευταίων λεπτών της πρώτης περιόδου έφτασαν τον αγώνα στην κατοχή.

Βολές του ΝτεΚόζι και του Σλαφτσάκη και ένα τρίποντο του Λιτλ έγραψαν το 20-23.

Ο Άρης μπήκε με το ίδιο πάθος στο δεύτερο δεκάλεπτο πράγμα που οδήγησε τον Κάτας να πάρει το πρώτο ταιμ αουτ στο 11′, όταν το σκορ ήταν 24-25.

Ο Σιδηροηλίας με όμορφη ενέργεια έγραψε το 27-27, όμως οι κίτρινοι έπαθαν μπλακ άουτ σε εκείνο το σημείο και ο Παναθηναϊκός έτρεξε 8-0 κυρίως εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ψηλών των κιτρίνων.

Ο Άρης απάντησε με 6 πόντους του ΝτεΚόζι για το 34-41, αλλά οι πράσινοι έτρεξαν ένα σερί 6-2 για το +11 της λήξης ημιχρόνου και το 36-47.

Στην επανάληψη ο Άρης δεν μπήκε με το ίδιο πάθος του πρώτου ημιχρόνου. ο Παναθηναϊκός έτρεψε ένα σερί 7-0 σε 2 λεπτά.

Ωστόσο ο Σούλερ και ο Καλαϊτζίδης απάντησαν οι κίτρινοι για το 41-54. Οι Πράσινοι στο 26 έγραψαν την μεγαλύτερη διαφορά τους απέναντι στον Άρη στο 44-64 και το +20. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Άρη.

Με καλές λύσεις στην επίθεση και καλές άμυνες, οι κιτρινόμαυροι είδαν να τελειώνει το τρίτο δεκάλεπτο στο 61-72 με… μπροστάρη τον Ντεκόζι και τις λύσεις από τους Τσάλμερς και Λίτλ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα σερί 5-2 του Παναθηναϊκού πράγμα που οδήγησε τον Σάββα Καμπερίδη στο να πάρει ταιμ άουτ όταν είδε να… μεγαλώνει εκ νέου η διαφορά στο 7:08 από τη λήξη και το 63-77.

Ο εξαιρετικός ΝτεΚόζι αποσύρθηκε με 5 φάουλ 3:45 από την λήξη του αγώνα με 22 πόντους και 3/3 τρίποντα και όταν το σκορ ήταν 68-81.

Από εκείνο το σημείο ο Άρης έδειξε σημάδια κούρασης και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ανέβασαν τη διαφορά στους +21 2:14 από τη λήξη (68-89).

Το τελικό 75-93 έγραψε ο Σταμάτης με δύο εύστοχες βολές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button