ΓενικάΜουσική

Έφυγε από τη ζωή ο Andy Gill των Gang of Four

H “Συμμορία των Τεσσάρων” αποχαιρέτησε τον Andy Gill έναν από τα ιδρυτικά της μέλη

Πριν από λίγες ώρες τα νέα του θανάτου του Andy Gill έκαναν το γύρο σε όλα τα μουσικόφιλα Site στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η είδηση έγινε γνωστή από την ίδια την μπάντα μέσα από ένα μήνυμα αποχαιρετισμού που ανάρτησαν στο λογαριασμό τους στο Facebook.

“One of the best to ever do it, his influence on guitar music and the creative process was inspiring for us, as well as everyone who worked alongside him and listened to his music. And his albums and production work speak for themselves. Go give ‘em a spin for him…Love you mate.”

Γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1956 στο Μάντσεστερ και σε ηλικία 20 ετών ίδρυσε την Post-Punk μπάντα των Gang Of Four με την κιθάρα του να γράφει ιστορία στα δρώμενα της Punk. Καθιερώθηκαν ως μια από τις πιο εμβληματικές μπάντες του Βρετανικού ήχου και χαρακτηρίστηκαν ως η πιο πολιτικοποιημένη μπάντα στη Rock επηρεασμένοι από την Νεομαρξιστική Σχολή της Φρανκφούρτης.

Τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στη χώρα μας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 στα πλαίσια της περιοδείας τους για την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ Happy Now.

Όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατος του επήλθε έπειτα από μια μικρής διάρκειας ασθένεια του αναπνευστικού που αντιμετώπισε τελευταία.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button