ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Fontaines D.C. – “Love Is The Main Thing” (Η Αγάπη Είναι Το Κύριο Πράγμα)

“Για να δημιουργήσεις την αλλαγή μπορείς να πάρεις είτε τον δρόμο του ακτιβιστή, είτε αν είσαι κάποιος που η φωνή σου ακούγεται να καταγράψεις την καθημερινότητα στην μουσική σου και στους στίχους σου. Και αυτό ελπίζω να συμβαίνει με εμάς και τον κόσμο που μας ακούει”.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Love Is The Main Thing” από τους Fontaines D.C. Κυκλοφόρησε το 2020 μέσα από το τελευταίο τους άλμπουμ “A Hero’s Death” και μας έχει πάρει τα μυαλά από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Fontaines D.C. δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν κάτι να πουν και να θίξουν με τα τραγούδια τους. Ξεκίνησαν γράφοντας μουσική γεμάτοι αηδία από τον εξευγενισμό του Δουβλίνου και τα τραγούδια τους ζυμώθηκαν με τη γνώση ότι η απληστία και ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ιός.

Fontaines D.C.

“Δείχνοντας ότι είμαστε ενήμεροι για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και εκθέτοντας τις απόψεις μας μέσα από τα τραγούδια, ελπίζουμε να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο που μας ακούει, να του δείχνουμε πράγματα που δεν γνωρίζει και αυτό ίσως οδηγήσει σε αλλαγές στην κοινωνία. Αυτό που κάναμε είναι απλά να γράψουμε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και στον κόσμο. Έπειτα είναι μόνο φυσιολογικό όταν δίνεις την εικόνα της πραγματικότητας όπως την ζεις, ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητα στόχος σου να αλλάξεις τον κόσμο, τουλάχιστον γνωστοποιείς ότι είσαι ενήμερος για τα όσα στραβά συμβαίνουν”, Carlos O’ Connell.

Fontaines D.C.

Μια παρέα νέων παιδιών που φοιτούσαν σε ένα μουσικό κολέγιο στο Δουβλίνο συνδέθηκαν έχοντας μία κοινή αγάπη για την ποίηση και κυκλοφόρησαν δύο ποιητικές συλλογές εμπνευσμένοι από Ιρλανδούς ποιητές. Οι Fontaines D.C. δημιουργήθηκαν το 2016 επισημαίνοντας ότι το Post Punk και έχει λόγο ύπαρξης και μπορεί να μας χαρίσει όμορφες και συναισθηματικές στιγμές με ξεσπάσματα, στιχουργικές ανησυχίες, προβληματισμούς, γρήγορο μπάσο και εκρηκτικά τύμπανα.

Πήραν το όνομα τους από τον Johnny Fontaine, έναν χαρακτήρα στην ταινία “Ο Νονός” προσθέτοντας και τα αρχικά DC που αντιπροσωπεύουν το “Dublin City”. Η μπάντα αποτελείται από τους Grian Chatten (φωνητικά), Carlos O’Connell (κιθάρα), Conor Curley (κιθάρα), Conor Deegan III (μπάσο) και Tom Coll (ντραμς).

Fontaines D.C.

Το πρώτο τους άλμπουμ “Dogrel” κυκλοφόρησε το 2019 και αποτελεί φόρο τιμής στη Doggerel, την ιρλανδική ποίηση της εργατικής τάξης, την “ποίηση του λαού” που χρονολογείται από το 1630. Το 2020 εν μέσω της πανδημίας κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “A Hero’s Death”.

Έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ιρλανδία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχοντας αποκτήσει φανατικό κοινό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Έχουν επηρεαστεί από μπάντες όπως Τhe Fall και Joy Division με έκδηλη την αναφορά στα έργα τους. Μπορεί ο Mark E. Smith και ο Ian Curtis να μην βρίσκονται πια ανάμεσά μας, φρόντισαν όμως να αφήσουν πίσω τους την έμπνευση στους επόμενους, στα παιδιά αυτά, οι οποίοι διεκδικούν το μέλλον δυναμικά.

Fontaines D.C.

Love is the main thing
Tired of embracing
Using and wasting
Always aloning
Silently hoping
Always raining

Η αγάπη είναι το κύριο πράγμα
Κουρασμένος από την αγκαλιά
Χρήση και σπατάλη
Πάντα μόνος
Σιωπηλά ελπίζοντας
Πάντα βρέχει

Fontaines D.C.

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button