ΓΕΝΙΚΑ

Πρόσληψη 250 οδηγών για τον ΟΑΣΘ

Ξεκινάν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 250 οδηγών, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και αποφασίστηκε να δρομολογηθούν οι τυπικές διαδικασίες για την προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, 250 θέσεων εργασίας οδηγών, με σκοπό να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες του ΟΑΣΘ.

Σήμερα μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια υπάρχει τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα λεωφορείων. Παρ’ολα αυτά δεν  υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός οδηγών προκειμένου να τεθεί σε κυκλοφορία το σύνολο του διαθέσιμου στόλου.

Τον Αύγουστο του 2017 ανέλαβε η νέα διοίκηση και παρέλαβε μόλις 245 λεωφορεία. Τα λεωφορεία ήταν ικανά να τεθούν σε κυκλοφορία και σήμερα αυτός ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Μετά από συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες με την αγορά ανταλλακτικών, τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ και την προληπτική συντήρηση που ξεκίνησε να γίνεται, ο αριθμός των λεωφορείων που ανατάχθηκαν έχουν φτάσει τα 470.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της έλλειψης οδηγών τα λεωφορεία που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυμαίνονται από 420 έως 440.  Είναι βέβαια γνωστό ότι από τις προηγούμενες διοικήσεις δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς εκτός από την «κατάρρευση» της επιχειρησιακής ικανότητας του στόλου των οχημάτων ο Οργανισμός έχει σημαντικές ελλείψεις, κυρίως σε οδηγούς, αλλά και σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στα αμαξοστάσια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ αλλά και των στελεχών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αν προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις προσλήψεις, ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2019 και οι νέοι οδηγοί θα είναι στη διάθεση του Οργανισμού.

Επιπλέον, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια 300 νέων λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Ετικέτες

Κέλλυ Σικαλίδου

Τελειόφοιτη του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας και την απασχολούν ιδιαίτερα θέματα που αφορούν την κοινωνία και τον πολιτισμό. Μεγάλη της αγάπη το θέατρο, η μουσική και η πόλη της, η Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close