ΓενικάΜουσική

Οι Minor Mine και οι Remain In Light σε ένα εκρηκτικό Live στο Eightball!

Οι δύο μπάντες με πλούσιο ιστορικό στην ανεξάρτητη σκηνή της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται μαζί την Παρασκευή 31 Μαΐου στο Eightball.

Οι Remain In Light με ανανεωμένη σύνθεση και για πρώτη φορά ζωντανά μετά από 4 χρόνια, θα εμφανιστούν μαζί με τους Minor Mine που έχουν στις αποσκευές τους νέο ακυκλοφόρητο υλικό.

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη; Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα; Μην περιμένετε να έχετε απαντήσεις σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις στη συναυλία των @minor.mine και @remaininlightband. Ας απολαύσουμε τη μουσική τους!

Minor Mine

Οι Minor Mine δημιουργούνται το 2007 στη Θεσσαλονίκη και διηγούνται τις ιστορίες τους μέσα από το δικό τους μείγμα Folk και Post Punk ήχων. Στις αρχές του 2008 ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα. Έχουν παρουσιαστεί σε πολλούς χώρους και φεστιβάλ στην Ελλάδα μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ALT.DAYS[SKG]FEST.08, Beach Festival Vol.2, Επανομή, ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, Montezuma’s Eye Music Fest. Έχουν ανοίξει συναυλίες των Tuxedomoon, Murder by Death, Peter Murphy, Savage Republic, Wovenhand, The Ex και Band of Holy Joy.

Την άνοιξη του 2010 κυκλοφoρούν το πρώτο τους άλμπουμ “Where they go” σε δικιά τους παραγωγή. Τον Δεκέμβριο του 2011 συνεργάζονται με τους Radio Joy (τον Johny Brown και μέλη των Band of Holy Joy), παρουσιάζοντας το “Beuys will be Beuys”, μια ζωντανή οπτικοακουστική παράσταση στη Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο “Out of Heaven” παρουσιάζεται μέσα στον Νοέμβριο του 2012. Για την υποστήριξη του άλμπουμ γυρίστηκε το βίντεο Out of Heaven. Το τρίτο τους άλμπουμ “Small Talk With Ghosts Before Sleep” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2020.

Remain in Light

Οι Remain in Light γεννήθηκαν από τις στάχτες παλαιότερων ελληνικών punk και new wave σχημάτων. Δημιουργήθηκαν από τον Y (Γιώργος Παντελέων: the Grimes / Injectile), το 2010 στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχική σύνθεση περιελάμβανε τους Υ στο μπάσο και τους στίχους, Snow (Τάσος Πασχάλης: the Grimes) στην κιθάρα και S. “Reverb” G. (Σάββας Γεωργιάδης: Fear Condition) στα τύμπανα και συνέθεσε -χωρίς σταθερό τραγουδιστή- έναν πυρήνα κομματιών σε ύφος post punk / gothic rock.

Έκτοτε το συγκρότημα υπέστη πολλές αλλαγές μελών, διένυσε ένα μεγάλο διάστημα με 2 μπασίστες ταυτόχρονα και ολοκλήρωσε με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (Mushrooms, Τρύπες) στην παραγωγή, ένα mini-LP με τίτλο: “Introduction to a Dream” (cd) το 2013 και ένα άλμπουμ με τίτλο “Splinters in Arcadia” το 2016. Το καλοκαίρι του 2016 ηχογράφησαν 10 νέα τραγούδια, που κυκλοφόρησαν ως τρίτη δισκογραφική δουλειά σε cd, στα τέλη του 2018 από την βραζιλιάνικη εταιρεία Deepland Records με τίτλο “Τhe Sentinel Diaries”.

Οι Minor Mine και οι Remain In Light σε ένα εκρηκτικό Live στο Eightball!

Επίσης κυκλοφόρησαν, ένα 7″ βινύλιο με τίτλο “Walk through the Sleet & the Rain” το 2014 και ένα δεύτερο (split single με τους Αθηναίους, Moon in June) με το κομμάτι “Dead Alaska” στην Ars Nocturna (AN 1005) σε 300 αριθμημένα αντίτυπα. Υπάρχει εκτενής αναφορά για την μπάντα στα βιβλία του Νίκου Δρίβα “Return of the Bats” του 2016 και “Resurrect the Bats” του 2022, καθώς και συμμετοχή στο συνοδευτικό cd.

Το καλοκαίρι του 2014 οι Remain in Light επελέγησαν ως Support των Christian Death στην επετειακή εμφάνιση στα πλαίσια των 30 χρόνων του αμερικανικού σχήματος. Έχουν επίσης ανοίξει τις συναυλίες των And also the Trees (Νοε.’16) και των Membranes (Φεβ.’20). Το 2022 κυκλοφόρησαν ένα 4ο άλμπουμ με Instrumental κυρίως κομμάτια, με τίτλο “Anosognosia”.

Από το 2023 η μπάντα έχει ανανεωθεί και αποτελείται πλέον από τους: Υ (κιθάρα), Νάσια (φωνητικά), Αριανίτ (μπάσο), Tommy (τύμπανα).

Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος 5 €
Πίνδου 1, Λαδάδικα

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button