ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Premier League: “Ανάσα” για Έβερτον, μειώθηκε η ποινή αφαίρεσης βαθμών

Η ποινή της Έβερτον μειώθηκε στους 6 βαθμούς από 10 για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League, ανακοίνωσε σήμερα (26/2) ο σύλλογος.

Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 πόντους με άμεση ισχύ τον Νοέμβριο, αφού διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR) σχετικά με ζημίες. Η αρχική αφαίρεση βαθμών σήμαινε ότι η Έβερτον έπεσε από τη 14η θέση της βαθμολογίας στη ζώνη του υποβιβασμού με τέσσερις βαθμούς. Ο σύλλογος άσκησε έφεση κατά της αρχικής ποινής, την οποία χαρακτήρισε «εντελώς δυσανάλογη και άδικη».

Η Έβερτον παραδέχτηκε παραβίαση του PSR για την περίοδο που έληξε με τη σεζόν 2021-22, με τις συνολικές απώλειες για εκείνη την περίοδο να ανέρχονται σε 124,5 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με ανεξάρτητη επιτροπή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του οικονομικού Fair Play της Premier League, οι σύλλογοι επιτρέπεται να χάσουν το πολύ 105 εκατομμύρια λίρες σε μια περίοδο τριών ετών.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ σημείωσε τέσσερις σερί νίκες μετά την αφαίρεσή των βαθμών για να ανέβει στη 16η θέση, αλλά σύρθηκε ξανά στη μάχη για τον υποβιβασμό μετά από εννέα αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη. Η μείωση σημαίνει ότι η Έβερτον ανεβαίνει στη 15η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button