ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Πελέ: «Δεν ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες», γράφουν στη Βραζιλία

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα του Σάο Πάουλο, «Folha», ο Πελέ δεν ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες και του παρέχεται ανακουφιστική θεραπεία, η οποία καταπραΰνει τον πόνο σε περιπτώσεις χρόνιας ή ανίατης ασθένειας.

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Πελέ δεν είναι θετικά. Η εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο μέσα στην εβδομάδα θορύβησε τη Βραζιλία και την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, με την κόρη του να σπεύδει να καθησυχάσει τους θαυμαστές του «Βασιλιά». Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Folha» του Σάο Πάουλο, οι χημειοθεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του στις οποίες υποβάλλεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν αποδίδουν και ο 82χρονος θρύλος πλέον δέχεται ανακουφιστική θεραπεία.

Ο Πελέ διαγνώστηκε με όγκο στο έντερο τον Αύγουστο του 2021 και χειρουργήθηκε για την αφαίρεσή του, με το ίδιο Μέσο να αποκαλύπτει πως από τον Ιανουάριο του 2022 ο καρκίνος έκανε μετάσταση στους πνεύμονες και το συκώτι.

Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίνεται στις χημειοθεραπείες, οι γιατροί του προχώρησαν στη χορήγηση ανακουφιστικής θεραπείας, δηλαδή μιας σειράς από πραϋντικά μέτρα για την αντιμετώπιση του πόνου και της δυσκολίας στην αναπνοή, η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις χρόνιας ή ανίατης ασθένειας, δίχως να στοχεύει στην καταπολέμησή της.

Το ESPN είχε αναφέρει πως ο Πελέ διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πρηξίματα στο σώμα του, πρόβλημα στην καρδιά και πνευματική σύγχυση. Από την πλευρά του, το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάουλο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο Πελέ υπέστη μόλυνση στο αναπνευστικό σύστημα.

Οι πληροφορίες τονίζουν πως ο Πελέ θα παραμείνει στο νοσοκομείο τις επόμενες μέρες για την παρακολούθηση της κατάστασής του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button