Ποδόσφαιρο

Παραπομπή της ΕΠΟ στο πειθαρχικό της UEFA για την αδειοδότηση!

Nεότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση της αξιολόγησης του τμήματος αδειοδότησης της EΠΟ από την UEFA.

Πέραν του προστίμου 200.000 ευρώ, που επιβλήθηκε  επειδή κατά τον έλεγχο που έγινε έγιναν δύο μεγάλες και πέντε μικρές παρατηρήσεις, η ΕΠΟ: Α. Στερείται πλέον, επειδή της αφαιρέθηκε από την UEFA, πιστοποίηση (ΙSO) όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών αδειοδότησης. Β. Δεν θα λάβει από την UEFA το ποσό των 130.000 ευρώ που προοριζόταν για τη λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης μέσω του προγρράμματος “hat-trick”. Γ. Καλείται ενώπιον του CFCB (πειθαρχικού οργάνου της UEFA) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις επτά παρατηρήσεις, με κίνδυνο να της επιβληθεί νέο πρόστιμο ή να παρακρατηθούν χρήματα από αυτά που προορίζονταν να δοθούν στην ΕΠΟ από την UEFA.

Οι ευθύνες για το φιάσκο της ομοσοονδίας έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Ι. Φιλιππούσης ήταν αυτός που αποφάσισε να διαλύσει τον Νοέμβριο του 2021 τη διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ, που υπαγόταν αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε πρόεδρο και να μετατρέψει σε απλό υπάλληλο τον επί πολλά έτη διευθυντή αδειοδότησης, Γ. Δημητρίου, επί των ημερών του οποίου η ΕΠΟ πήρε πιστοποίηση (ISO) από την UEFA.

Στη θέση της (της διεύθυνσης αδειοσότητης) ο Φιλιππούσης δημιούργησε ένα τμήμα με προϊστάμενο τον κατά δήλωση του άσχετο με το αντικείμενο, Β. Σαράκη, το οποίο (τμήμα) υπαγόταν στη νομική διεύθυνση στην οποία διευθυντής είναι ο Ν. Μπάρτζης. Η δε νομική διεύθυνση υπάγεται κατά το φιλιππούσειο οργανόγραμμα στον… εκτελεστικό διευθυντή Ι. Φιλιππούση.

Με άλλα λόγια, ο Φιλιππούσης διέλυσε μια πιστοποιημένη διεύθυνση της ΕΠΟ, που εκτελεί νευραλγικά καθήκοντα που σχετίζονται με τις ΠΑΕ και υπάγεται στον πρόεδρο και στη θέση της δημιούργησε ένα τμήμα με επικεφαλής τους κολλητούς του, που να υπάγεται στον ίδιο!

Το διοικείν του Φιλιππούση είχε ως αποτέλεσμα το περσινό σκάνδαλο με την απόπειρα να μην αδειοδοτηθεί ο Άρης και τη θέση του στην Ευρώπη να πάρει η ΑΕΚ και τώρα την αφαίρεση της πιστοποίησης και την οικονομική ζημία που υφίσταται η ΕΠΟ από τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του εκτελεστικού διευθυντή της.

Αλήθεια, θα αποδοθούν ευθύνες, θα υπάρξει έστω μία παραίτηση, θα παραπεμφθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας ή θα επικρατήσει ξανά η λογική της συγκάλυψης, ο νόμος της σιωπής και της επιβαλλόμενης, έξωθεν και άνωθεν, ανοχής;

Πηγή: https://soccerplus.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button